02 d’octubre 2009

Re: 13 d'octubre, commemoració del Centenari


Informacions

 

13 d'octubre, Commemoració del Centenari

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia ens plau convidar-vos als actes que portarem a terme el proper 13 d'octubre en el marc de la commemoració del centenari de la mort de Francesc Ferrer.

Volem aprofitar aquesta data per recordar i reivindicar la persona de Ferrer i el seu llegat, és per això que la varietat d'actes que formen part del projecte de Commemoració del Centenari acostarà diferents sectors de la societat civil, política i cultural catalana a la figura de Ferrer.

Entre els diversos actes que s'estan organitzant a diferents parts del territori, ens plau convidar-vos a participar en:

l'Ofrena floral que tindrà lloc el 13 d'octubre a les 12h del migdia en el monument a Ferrer i Guàrdia situat a l'Avinguda de l'Estadi de Montjuïc. El monument va ser erigit l'any 1989 en compliment de l'acord del plenari del 23 de maig de 1932 de l'Ajuntament de Barcelona, i respon a una rèplica del que l'any 1911 es va instal·lar a Brussel·les

Acte públic que el mateix dia 13 d'octubre a les 19.00h es farà al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El consistori de la ciutat de Barcelona obre les seves portes a la ciutadania per acollir una vegada més un acte en honor a Francesc Ferrer i Guàrdia.

Adhesió al manifest en commemoració del centenari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia que es llegirà durant els actes i que trobareu penjat al web www.ferrerguardia.org des del qual podreu adherir-vos.

A més, en l'apartat d'activitats d'aquesta web podeu veure també altres actes que es desenvoluparan aquests dies a molts indrets.

Per a la Fundació Ferrer i Guàrdia i per al projecte 2009 Any Ferrer i Guàrdia serà un honor comptar amb la vostra assistència.


Reunió del Comitè d'Honor de l'Any Ferrer

Maragall-pont2En el marc de la commemoració del Centenari de l'afussellament de Francesc Ferrer i Guàrdia, dimarts 29 d'octubre, es va reunir el Comitè d'Honor de l'Any Ferrer i Guàrdia. El Comitè està presidit pel Molt Honorable Sr. Pasqual Maragall i aplega representants de sectors polítics, culturals, educatius, sindicals.

En Joan-Francesc Pont, president de la Fundació, va presentar l'acte i va agrair l'assistència de nombroses persones.

El Sr. Maragall va introduir l'acte destacant la figura de Ferrer i recordant que poques persones com el seu avi, el poeta Joan Maragall, es van atrevir a aixecar la veu davant l'injust procés.

Per últim, en David Prujà, director de la Fundació, va presentar els actes programats en el marc de la commemoració de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia. Dels quals, els més pròxims, els trobem el proper dia 13 d'octubre, dia del Centenari (més informació).

Podeu veure la composició sencera del Comitè d'Honor en aquest enllaç.


Més informació a www.ferrerguardia.org

Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia - c.Avinyó, 44 08002 Barcelona. Tel. 93 601 16 44 · ffg@laic.org · laic.org · ferrerguardia.org

Si vols donar-te de baixa o canviar la teva subscripció:

Canviar la subscripció
Deixar de rebre el butlletí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada