31 d’octubre 2009

NOTA DE PREMSA GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA AJUNTAMENT SANTA COLOMA DE GRAMENET EMPRESONAMENT ALCALDE BARTOMEU MUÑOZ


Ajuntament de                            

     SANTA COLOMA

     DE GRAMENET

       Grup Municipal

       d'Iniciativa per Catalunya Verds-

       Esquerra Unida i Alternativa                                                         

Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.             
 
      

NOTA DE PREMSA: La justícia ha actuat. Ara és l'hora de recuperar la confiança en la institució. 

El Grup Municipal d'ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet davant l'ingrés a la presó de l'alcalde la ciutat, Bartomeu Muñoz, i del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Manuel Dobarco, i la llibertat sota fiança per Pasqual Vela, gerent de Serveis Municipals, per la seva imputació en una trama de corrupció urbanística, manifesta el següent: 

  • Aquest ha estat el fet més greu de l'actual període democràtic que ha esdevingut a Santa Coloma de Gramenet. Consegüentment, pensem que el que ha passat aquesta setmana a la ciutat és un punt d'inflexió que ha de marcar un abans i un després en el govern d'aquesta ciutat.
 
  • Mostrem la nostra satisfacció  davant la intervenció de la Audiència Nacional i respectem les decisions que ha pres, i entenem que ara el que toca és regenerar l'Ajuntament i retornar la confiança a la ciutadania.
 
  • Santa Coloma necessitava un canvi abans de la intervenció judicial a l'Ajuntament, ara el necessita de manera urgent i contundent. L'estil prepotent i la manca de participació ciutadana que han caracteritzat aquest període, són dos factors que s'han d'eradicar del govern colomenc.
 
  • La detenció, posterior imputació i empresonament de l'alcalde de Santa Coloma ha de marcar la fi d'un estil de governar. Exigim que la transparència i els controls sobre les operacions urbanístiques a la ciutat es multipliquin, tant les realitzades per l'Ajuntament com, especialment, les encarregades a l'empresa municipal Gramepark. Demanem la constitució urgent d'una comissió que controli i examini en profunditat totes les obres adjudicades en les que intervinguin les empreses imputades així com la revisió de les operacions urbanístiques planificades en el darrer període. Demandem la immediata paralització del Pla Especial del Sector Nord (zona Singuerlín).
 
  • Aquest Grup Municipal ja va fer pública una nota de premsa l'any 2008 (nota que s'adjunta) que valorava el resultat de l'enquesta realitzada a aquest Ajuntament  per  l'ONG Transparency Internacional España. Enguany, val a dir, els resultats han empitjorat. La darrera publicació d'aquesta oenegé a l'indicador: "Transparencia en las contrataciones de Servicios 2009", indica que dels 103 ajuntaments analitzats, essent la mitjana 58,3 sobre 100, aquest Ajuntament ha obtingut un 0. Som els últims del rànquing, junt amb Barakaldo i Benidorm.
 

Per a més informació, podeu trucar a:

Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.  Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen. Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.  

Santa Coloma de Gramenet, octubre de 2009

Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.   Ajuntament de                            

     SANTA COLOMA

     DE GRAMENET

       Grup Municipal

       d'Iniciativa per Catalunya Verds-

       Esquerra Unida i Alternativa                                                         

            Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.

 

NOTA DE PREMSA: Valoració de les dades extretes de l'informe 2008 (ITA), realitzat per Transparency Internacional, als 100 municipis espanyols més grans en relació a l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 

El passat 28 de juliol la ONG Transparency Internacional España (www.transparencia.org.es) va presentar a Madrid el seu informe sobre l'índex de transparència dels 100 ajuntaments espanyols més grans. Transparency International (TI) és una organització internacional, no partidista, dedicada a combatre la corrupció a nivell nacional i internacional. Des de la seva fundació, l'any 1993, TI ha estat reconeguda abastament per col·locar la lluita contra la corrupció a l'agenda global.

Aquest és el primer estudi que TI fa a Espanya i no planteja preguntes o indicadors d'alt nivell. Amb la informació que es pot obtenir de les webs institucionals es pot obtenir una bona nota.

A aquest estudi, l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha obtingut un aprovat justet (58,8 sobre 100). Dels setze municipis catalans estudiats es troba en la desena posició, per sota de la mitjana de la puntuació global. De les cinc àrees estudiades suspèn en l'àrea econòmica-financera (40 sobre 100) i en transparència en urbanisme i obres públiques (44,4 sobre 100), traient un 5 pelat en la transparència en la contractació de serveis.

Tenint en compte aquests resultats, fem la següent valoració: 

  • Instem el govern municipal a millorar radicalment en un tema tan sensible com és la política urbanística i les obres públiques. L'informe expressa clarament que estem per sota de la mitjana espanyola, amb la mateixa puntuació que la ciutat de Marbella. Sobren més comentaris.
  • Atesa la realització autoevalutiva del qüestionari, constatem que aquest Ajuntament es conscient de què no arriba als paràmetres adients.
  • Sol·licitem al govern municipal que inclogui els resultats d'aquest estudi a la web municipal i al full informatiu. Entenem que de la mateixa manera que es publiciten els èxits, s'ha d'informar del que no es fa bé. I, de moment, aquest govern ha suspès en transparència en la gestió municipal, especialment en els àmbits econòmic i urbanístic.
 

Per a més informació, podeu trucar a: 

Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.  Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.  
 

Santa Coloma de Gramenet, 2 de setembre de 2008


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada