27 de setembre 2010

EUiA, amb la II Marxa contra l’atur, la precarietat i en defensa dels drets socials

EUiA, amb la II Marxa contra l’atur, la precarietat i en defensa dels drets socials
Dijous, 23 de setembre de 2010


EUiA dóna suport, juntament amb altres organitzacions polítiques, assemblees d’aturats, sindicats, i moviments socials i cívics, a la II Marxa contra l’atur, la precarietat i en defensa dels drets socials que tindrà lloc del 4 al 9 d’octubre i que recorrerà les comarques i localitats del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
Amb la Marxa es demana una resposta contundent del conjunt de la classe treballadora i de la ciutadania en el seu conjunt per tal d’aturar els alts nivells de desocupació i precarietat existents al país. De la mateixa manera, es pretén denunciar els responsables de la crisi i exigir mesures efectives a l’Administració.
L’atur a Espanya supera actualment el 20% de població activa i duplica la mitjana europea. Es comptabilitzen gairebé 5 milions d’aturats a tot l’Estat i gairebé 700.000 a Catalunya. La II Marxa contra l’atur es fa després de catorze anys de la I Marxa, la qual es va fer en uns moments en què l’atur fregava el 23%.
Les organitzacions impulsores de la Marxa denuncien la reducció de la despesa pública i social del Govern Zapatero, la qual “provoca el descens del consum i de l’ocupació”, la reforma laboral, les retallades de drets i de sous impulsades per l’executiu central, així com la seva intenció de presentar una reforma de les pensions. Assenyalen també que “la política econòmica del Govern afavoreix els interessos dels més rics”, i critiquen que l’Estat hagi concedit ajudes als bancs enlloc d’invertir aquests diners en la creació d’una banca pública, en la posada en marxa de la llei de la dependència, la qual crearia ocupació, i en estendre una prestació d’atur digna als més de 1.5 milions de desocupats que no perceben cap ajuda econòmica.
Algunes de les mesures urgents contra l’atur que es demanen són:
- La derogació de la reforma laboral, per ser un instrument a favor de la precarització del mercat de treball i de l’abaratiment de l’acomiadament.- El repartiment del treball existent mitjançant la reducció de la jornada de feina a les 35 hores.- L’obtenció de recursos públics per lluitar contra la l’atur a través de la persecució del frau fiscal i de l’increment de la progressivitat fiscal.- L’abolició de la precarietat laboral- L’establiment d’un salari mínim de 1.000 euros.- La garantització als aturats de l’ús dels serveis públics bàsics.- La modificació de la llei hipotecària i de la llei d’arrendament urbà per a què a les persones sense feina no siguin desnonades.
L’itinerari de la marxa és el següent:
La Marxa s’inicia el dia 4 d’octubre a l’Hospitalet de Llobregat, on es fa una concentració a la Pl. de l’Ajuntament. Posteriorment es va a Cornellà de Llobregat, a Martorell, on es realitzarà una trobada amb treballadors de l’empresa Seat, a Abrera, i a Rubí. El dia 5 es va a Terrassa i a Sabadell. El dia següent es passa per la facultat de Sabadell, on es realitzen entrevistes amb sindicats universitaris, per Badia del Vallès, per Cerdanyola del Vallès, per Ripollet, on es fa la lectura del Manifest de la Marxa al carrer, i per Montcada i Reixac. El dia 7 es va a La Llagosta, a Mollet i a Granollers. El 8, la Marxa es desplaça a Sant Adrià de Besòs, a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet. La Marxa acaba el 9 d’octubre a Barcelona amb una concentració a Plaça Urquinaona i una manifestació fins a Plaça Sant Jaume.
Els marxants tindran trobades als Ajuntaments de les localitats per on s’aturi la marxa amb les forces polítiques per exposar les seves propostes i reivindicacions, i treballaran per traslladar a la ciutadania que en la lluita contra l’atur cal unitat i continuïtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada