01 de setembre 2010

EUiA DE SANTA COLOMA DAVANT LA FESTA MAJOR

PER UNA FESTA MAJOR POPULAR I PARTICIPATIVA
A principis del mes de Juny Esquerra Unida i Alternativa vam fer una sol·licitud per un espai a la Festa Major, que ha estat denegada per l'Ajuntament doncs només, i després de fer un recurs, se'ns deixa posar-hi informació, i sempre que no coincideixi amb cap activitat de la Festa Major. Es per aquest motiu que hem realitzat una queixa al Defensor de la Ciutadania, doncs creiem que es tracta d'un greuge comparatiu, i una clara censura vers la nostra formació.
D'ençà l'any 2001 a la festa major de Santa Coloma no hi ha l'espai dels tradicionals "xiringuitos" d'entitats i partits. El PSC ha convertit la Festa Major de la ciutat en un "Festival" amb diferents actuacions i activitats "asèptiques" on els ciutadans/es son espectadors però no participants.
Queden lluny les festes majors on el Xiringuitos del Rugby Dragons,del Voley Santa Coloma o del Draft Gramenet eren referents. On entitats politiques, de solidaritat, veïnals i socials posàvem estand.
Els "xiringuitos" a més era un lloc de trobada entre els ciutadans/es de Santa Coloma, i d'aquells antics veïns que tornaven per la festa a la nostra ciutat i que es retrobaven després de l'estiu.
 Esquerra Unida i Alternativa hem fet cada any una reivindicació d'aquest espai, un espai participatiu, com punt de trobada entre els veïns/es, de difusió de l'activitat de les entitats, i a més per tal de recaptar fons per mantenir el funcionament d'aquestes.
Volem dir:
Que les entitats ciutadanes queden excloses de poder gestionar les barres de bar de les zones de concert, que no es pot ser-hi present sense un permís, una assegurança de responsabilitat civil i mil coses més.
Que cada cop més las actuacions i les activitats no estan a l'alçada de una ciutat de primera com és Santa Coloma.
Que els veïns i veïnes no es senten coparticeps de les activitats, i cada cop més les senten com més llunyanes. Abans era el punt de retrobada després dels mesos d'estiu.
EUiA pensem que els models de festa major, on funcionen les "penyes", els "xiringuitos", las "quadrilles", "comparses", son festes dinàmiques plenes de vida i de cultura popular.
EUiA posarem una parada el proper dissabte al Parc Europa, on començarem la campanya de convocatòria de la vaga general pel proper 29 de Setembre i amb l'objectiu de  continuar demanant un espai per a les entitats, un espai que estigui inclòs dins la programació de la festa major i on puguin participar totes les entitats, doncs considerem que cal recuperar una FESTA MAJOR, POPULAR I PARTICIPATIVA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada