07 d’octubre 2010

Homenatge i inauguració de la senyalització del monument de les Brigades Internacionals

Acudamos todos con nuestras banderas, en honor de los hombres y mujeres que acudieron en ayuda del los pueblos del estado español, contra la agresión del fascismo, que su lucha no sea olvidada, que sirvan  de ejemplo en estos momentos del resurgimiento de las nuevas políticas antipopulares  y de eliminación de los principios democráticos que se empiezan a resurgir.
 
 
DIFINDIRLO LO MÁS AMPLIAMENTE POSIBLE

 
 _____________________________________________________________________________________________________________________________
 
_________________
 
Quan?

23 d'octubre, a les 11 h.

On?

Sortida del Túnel de la Rovira
Districte d'Horta-Guinardó
Barcelona

 

Información de Memorial Democràtic

Com cada any des de 1988, el districte d'Horta-Guinardó organitza, davant el monument "David i Goliat", un homenatge a les Brigades Internacionals que van lluitar al costat de la República. L'acte compta amb la participació d'excombatents, de diverses associacions i la col·laboració del Memorial Democràtic. Enguany té com a novetat la inauguració de la senyalització d'aquest monument.

El 28 d'octubre de 1938, el govern de la República va organitzar un emotiu i multitudinari acte de comiat de les Brigades Internacionals a Barcelona. A l'acte van desfilar els soldats internacionals, que van marxar del país tal i com havia anunciat el president del govern, Juan Negrín, des de la Societat de Nacions el 21 de setembre.

Cinquanta anys després, el 28 d'octubre de 1988, i per iniciativa de la nord-americana Spanish Civil War Historical Society, es va inaugurar el monument David i Goliat, obra de l'escultor Roy Schifrin, que volia homenatjar tots els brigadistes internacionals.

Des d'aleshores, cada mes d'octubre, el districte d'Horta-Guinardó organitza davant del monument un acte d'homenatge en record i agraïment a les Brigades Internacionals. Enguany, a l'homenatge s'hi sumarà la inauguració de la senyalització del monument. Es tracta d'una senyal explicativa en la qual es pot llegir una breu introducció sobre què van ser les Brigades Internacionals i l'acte de comiat organitzat l'any 1938 a Barcelona.

La senyalització d'aquest espai és el primer pas per a la creació d'un itinerari pel patrimoni memorial d'Horta Guinardó. Un altre espai memorial del districte que hi ha previst senyalitzar és el Pavelló de la República.


 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada