21 d’octubre 2010

MOCIÓ PER LA RECUPERACIÓ DE LA FIRA D'ENTITATS A LA FESTA MAJOR D'ESTIU PLE MUNICIPAL DILLUNS 25-10-2010





Aquest proper dilluns 25 d'Octubre a les 19h el Grup Municipal d'ICV-EUiA presentem una Moció al Ple Municipal per la recuperació de la Fira d'Entitats a la Festa Major d'Estiu, els "Xiringuitos". Des de 2001 que aquest espai no existeix, pensem que cal recuperar-los per una festa major, més participativa i on les entitats ciutadanes tinguin més presencia, puguin fer activitats de difussió de les seves activitats i també fer recaptació de fons per aquestes.
Seria important que demanessiu la paraula, si ho creieu convenient, per donar suport a la proposta,
Grup Municipal d'ICV-EUiA
Plaça de la Vila, 1 – 08921 Santa Coloma de Gramenet
Telèfons  93 462 40 07  -  609 61 35 40   Adreça electrònica: gm.icv-iu@gramenet.cat
MOCIÓ PER LA RECUPERACIÓ DE LA FIRA D'ENTITATS A LA FESTA MAJOR D'ESTIU que presenta EL Grup Municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa  al Ple MUNICIPAL de Santa Coloma de Gramenet DE 25 D'OCTUBRE DE 2010

Atès que la Festa Major d'Estiu celebrada el setembre de 2001 va ser la darrera ocasió que va exisitir l'espai de la Fira d'Entitats, els popularment coneguts com "xiringuitos". L'any següent, 2002, es va anul·lar perquè segons l'Ajuntament els terrenys de Can Zam estaven ocupats per les obres del metro de la Línea 9. Volem recordar que aquest espai era un punt de trobada dels diferents col·lectius, organitzacions politiques i entitats de la ciutat, un espai lúdic on molts ciutadans i ciutadanes que ja no viuen a Santa Coloma es retrobaven amb antics companys i companyes, veïns i veïnes cada any en finalitzar l'estiu. Aquest espai contribuia a la difusió de l'activitat de les entitats i, alhora, per recaptar fons per mantenir el funcionament d'aquestes.

Atès que apostem pels models de festa major on funcionen les "penyes", els "xiringuitos", las "quadrilles" o "comparses" perquè entenem que són festes dinàmiques plenes de vida i de cultura popular.

Atès que considerem que la desaparició d'aquest espai no ha trobat la substitució adient.

Atès que pensem que les entitats de la ciutat haurien de ser al carrer per la Festa Major i és en aquest sentit que ens hem adreçat al Defensor de la Ciutadania defensant aquest posicionament.

Per tot això, el Grup Municipal d'ICV-EUiA de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, proposa al Ple l'adopció dels següents acords:  

Primer: Cercar un espai per a la recuperació de la Fira d'Entitats per la Festa Major d'Estiu de 2011, com a activitat inclosa dins la programació de la mateixa i on puguin participar totes les entitats.

Segon: Promoure la participació de les entitats ciutadanes a la Fira d'Entitats

Tercer: Fer arribar aquests acords a las entitats ciutadanes de Santa Coloma de Gramenet.



Santa Coloma de Gramenet, 25 d'octubre de 2010





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada