05 de novembre 2010

Homenatge al brigadista nord-americà Clarence Kailin

El 6 de novembre té lloc a Marçà una jornada d'homenatge al brigadista Clarence Kailin, membre de la Brigada Abraham Lincoln i autor del llibre "Recordando a John Cookson. Un antifascista de Wisconsin en la Guerra Civil Española, 1937-1938". Durant l'acte s'enterraran les restes mortals de Kailin al Memorial de la Pau del municipi.

Natural de Wisconsin (Estats Units), Clarence Kailin va marxar cap a Espanya el gener de 1937 per lluitar al costat de la República amb la Brigada Abraham Lincoln i va participar a les principales batalles, com ara la de Jarama i Brunete. El 2009 va obtenir la ciutadania espanyola gràcies a la nova Llei de la Memòria Històrica.

El seu compromís amb la llibertat, la democràcia i els drets humans va ser constant i va ser un actiu promotor de la construcció de monuments en memòria de les Brigades Internacionals, com el de Marçà, on descansen les restes mortals del seu amic d'infantesa i també brigadista John Cookson, sobre el qual va publicar el llibre Recordando a John Cookson. Un antifascista de Wisconsin en la Guerra Civil Española, 1937-1938. En aquest mateix espai seran enterrades ara les seves restes mortals.

Els actes programats en aquesta jornada inclouen la cerimònia al Memorial de la Pau, la conferència La vida dels brigadistes, una exhibició i la projecció del documental Els brigadistes internacionals entre nosaltres. A partir d'aquest dia, Marçà comptarà amb un memorial permanent a aquest brigadista, format per un oliver i un banc per descansar, ubicats en el Memorial de la Pau del municipi.

L'acte està organitzat per l'associació No Jubilem la Memòria i el fill de Clarence Kailin, John Kailin, amb el suport dels Ajuntaments de Marçà i de la Torre de Fontaubella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada