22 de novembre 2010

[xcs-info] Butlletí electrònic novembre 2010

_______________________________________________
LlistaInfo mailing list
LlistaInfo@xarxaconsum.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/llistainfo

XARXA DE CONSUM SOLIDARI (XCS) – BUTLLETÍ NOVEMBRE 2010

 



PROPERES ACTIVITATS

28 de novembre: Visita a Feixa Verda

El proper diumenge 28 de novembre els socis i sòcies de la Xarxa Consum Solidari visitarem de nou la finca Torre Dorda de Feixa Verda, la cooperativa de pagesos que proveeix de fruita, ous i verdura els grups de Consum XCS. Convida a venir amics i amigues que puguin estar interessades en la visita! Per apuntar-te, escriu a visitaxcs [arroba] xarxaconsum.org. A continuació podeu llegir informació del programa i horaris.

 

Curs 'Sobirania alimentària: propostes i reptes de futur'

El curs que presentem, coorganitzat per la Xarxa de Consum Solidari , Món-3 i la Universitat de Barcelona, pretén aprofundir en el caràcter vertebrador de la sobirania alimentària, que es mostra capaç de generar un altre sistema de producció, comerç i consum, configurant un model de desenvolupament més sostenible i amb unes relacions Nord-Sud més justes. El curs es realitzarà del 24 de novembre al 15 de desembre (dilluns i dimecres de 18.00h a 21h) a la facultat de Biblioteconomia i Documentació (C/ Melcior de Palau, 140) de la UB. Programa i matriculació.

 

Altres:

 

Dilluns 22 de novembre: Debat sobre el model alimentari al Canal 33 (dilluns 22nov10 2235h)

Dilluns 22 hi ha previst un debat al programa Singulars del 33, a les 22:35, sobre el model alimentari. Defensarà l'agricultura ecologia en Gustavo Duch. I per la banda de l'agricultura intensiva, el màxim representant dels defensors dels OGM des del vessant de la ciència a Catalunya, en Pere Puigdomenech.

 

 



NOVETATS

Ja està en marxa el Grup d'Acció Política de la Xarxa de Consum Solidari!
Vols implicar-te al teu barri per "polititzar" la nostra opció de consum conscient i transformador socialment? Com a soci/a o persona que comparteixes els valors de la Xarxa de Consum Solidari (XCS), pots gaudir d'un nou espai de participació: el Grup d'Acció Política de la Xarxa de Consum Solidari. Ja som vuit socis i sòcies amb moltes ganes d'oferir-nos com un espai al servei de la XCS a l'àmbit de la seva incidència política als nostres barris a on tenim presència a través dels nostres Grups de consum.

Els vídeos i entrevistes de la Fira del Tast, disponibles a Internet!
La Xarxa de Consum Solidari va organitzar el mes de març d'aquest any a Barcelona la Fira del Tast, una oportunitat de conèixer i degustar productes de confiança de la mà dels seus productors i enfortir els vincles entre les persones que produeixen els nostres aliments i els que els consumim. En els següents vídeos podeu sentir les entrevistes als diferents productors i veure una càpsula resum de l'esdeveniment. Actualment ja estem començant a organitzar la propera fira que tindrà lloc els dies 9 i 10 d'abril del 2011. Ja us mantindrem informats! 


Bona acollida dels nostres tallers de cuina i tast de vins
Visita la nostra galeria d'imatges dels cursos i tallers de cuina i vins!

Crònica des de l'Assemblea de la Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya a Lleida

La dirigent indígena Julia Ramos acosta el paper de les dones en el procés constituent de Bolívia

 

L'Ajuda al Comerç, una contrapartida als EPA feta del reciclatge de l'AOD


Manifest per unes polítiques més responsables,socials i solidàries

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada