22 d’octubre 2013

Tots amb la vaga de l'educació del dijous 24!!


L’Àrea d’Educació d’EUiA expressa el seu total suport a la vaga general convocada pel sector per aquest dijous 24 d'octubre, i que els i les estudiants inicien avui dimarts, 22 d'octubre. 

Fa més d'un any que la comunitat educativa ens estem mobilitzant per tot el territori de l’estat contra la reforma educativa i les retallades socials impulsades pel govern del PP. Ara cal que sortim una vegada més al carrer per manifestar el nostre rebuig a la LOMCE i tornar a reclamar la dimissió del nefast ministre Wert.

Hem començat el curs escolar amb una exemplar mobilització a les Illes Balears. El professorat i els i les estudiants han aconseguit un suport social majoritari amb el seu exemple de lluita. Això només és un pas més en la gran mobilització que s'està portant a terme contra les reformes i retallades socials amb què ens ve colpejant aquest govern insensible envers les necessitats del poble.

Parlar avui de reformes socials realment és un eufemisme. Són contrareformes que ens retrotrauen a dècades on els drets socials eren nimis i per tant fútils. Aquest govern del PP ja ha retallat 5.212 milions d'euros en Educació. Informes nacionals i internacionals adverteixen d’allò que per a tothom ja és una obvietat en la nostra societat: el notable deteriorament del sistema educatiu espanyol. Les successives retallades han portat a la precarietat dels i les estudiants, dels treballadors i treballadores (professorat, personal administratiu, investigadors, etc.) i dels centres educatius. Això, senzillament, porta a la precarietat dels individus i, per tant, de la societat.

La vaga general del 24 d'octubre, com la lluita que es duu a terme a les Illes Balears, com la marxa educativa des de les comunitats autònomes prevista pels propers dies 2 i 9 de novembre, com la campanya de mobilitzacions que la comunitat educativa venim fent des de fa més d'un any, són més necessàries que mai. Hem de seguir lluitant per la nostra educació pública, pels nostres drets socials, i, sobretot, per la nostra dignitat individual i social.

Davant el major atac a l'educació pública, la major concentració de forces.


A Santa Coloma de Gramenet, junt amb la Mesa Cívica per la Defensa dels Serveis Públics de la qual formem part, cridem a participar a la concentració que tindrà lloc a la Plaça de la Vila el 24-O a les 9.30 del matí i al cercavila que es farà després, així com a la manifestació de les 12.30 a Plaça Catalunya de Barcelona.

No a les retallades a l'escola pública! LOMCE NO!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada