28 d’octubre 2013

Un Projecte Constituent per a Catalunya. #RepublicaCatalana


La Conferència Política celebrada ahir 27 d'Octubre a Barcelona, va demostrar la profunditat del debat encetat en torn al document Projecte Constituent per a Catalunya en el sí d'Esquerra Unida i Alternativa. Davant d'una gran afluència de del.legats i convidats (130 amb dret a vot i més de 50 convidats), es va produïr un enriquidor debat en torn de la posició d'EUiA entorn al futur de Catalunya.
Finalment la proposta d'un Projecte Constituent per a Catalunya va ser aprovada per 69 vots a favor, 31 abstencions i dos vots en contra. En aquest debat, es va fixar l'aposta de la nostra formació per una República Catalana social, democràtica i lliurement federada amb la resta de pobles d'Espanya.
El Coordinador General d'EUiA, Joan Josep Nuet, va subratllar el compromís de la formació pel 'federalisme ben entès' i que no 'es baixarà la bandera de la consulta sí o sí' i que es referma la posició d'EUiA, que vol un 'model federal de lliure adhesió i autodeterminació'.

En aquesta conferència, que va ser molt enriquidora, es van tractar les 300 esmenes al document presentat per la ponència, que van ser reflex de l'ampli i viu debat viscut al sí de les diverses assemblees en torn d'aquest tema que centra el debat polític des de fa molts mesos.
Van ser convidats en aquesta conferència membres d'ICV, Federalistes d'Esquerres, CUP, ANC, Joves d'Esquerra Verda i FAVB, així com el responsable d'Izquierda Unida Miguel Reneses.
Més informació a:
http://www.euia.cat/pagina.php?idp=7358

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada