30 de juny 2006

POSICIO DEL GRUP MUNICIPAL D'ICV-EUiA DAVANTA LA SIGNATURA DEL CONVENI PER OBRIR LA OFICINA LOCAL D'HABITATGE


El Ple Municipal del passat dilluns 26 de juny va aprovar el conveni a signar per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA es va posicionar afirmativament en la signatura d’aquest conveni perquè suposa un pas endavant en el desplegament del Decret pel Dret a l’habitatge que inclou: la implantació de l’Oficina local de l'habitatge -que pot assumir la Borsa jove-, la rehabilitació, els informes sobre les estructures dels edificis, el registre únic d’habitatge i la Xarxa de mediació de lloguer social.

Però considerem insuficient i poc agosarada la proposta perquè a Santa Coloma s’aplicarà sense incloure les dues vessants més socials: El registre únic d’habitatge i la Xarxa de mediació de lloguer social. Aquests dos aspectes són el que permeten saber qui té necessitat d'habitatge protegit i afavorir que els col·lectius més desfavorits puguin accedir a l’habitatge.

Fins ara, 300 joves colomencs han trobat habitatge, això és una bona noticia. Des del Grup Municipal d’ICV-EUiA apostem per impulsar a la nostra ciutat polítiques que facilitin l’accés a l’habitatge de les famílies i dels ciutadans amb dificultats sociolaborals. Pensem que una de les principals eines de treball per fer reduir l’exclusió social a Santa Coloma és facilitar l’accés a l’habitatge.
Grup Municipal d’ICV-EUiA

El Dret a l’Habitatge a Santa Coloma
Un dels principals problemes socials a Santa Coloma es el de l’habitatge aquestes son algunes de les dades que estructuren la situació:
· Penúltim lloc dels municipis de Catalunya en Renda Bruta Familiar Disponible, un 25% per sota de la mitjana de Catalunya, només per sobre de Badia del Vallés.
· Un alt percentatge de Rendes Mínimes d’inserció, 1,73% de la població.
· Un 16,3% de les famílies es troba per sota del llindar de la pobresa, 240 €/mes, segons estudi de la Fundació Un Sol Món.
· Un augment de famílies monoparentals a les dificultats de mantenir una llar amb un únic sou, i més si aquest és baix, s’afegeix el fet de tenir fills al càrrec .Una persona sola necessita destinar el 64% de la seva renda durant 25 anys per comprar un pis.
· amb un increment de gent gran, amb pensions baixes i vulnerables a la modificació de la llei d’arrendaments urbans, el denominat "mobbing immobiliari"
· Santa Coloma ocupa l’onzè lloc de les ciutats amb l’habitatge més car de l’Estat.
· La pujada mitjana anual del preu dels habitatges es situa en un 14%, en el darrers 6 anys l’augment ha estat del 74,8%
· Segons dades de l’Institut d’estadística de Catalunya les dades d’habitatges buits a la ciutat estaria al voltant del 9%.
Aquestes dades reflexen una realitat que els professionals dels Serveis Socials d’atenció Primària coneixen bé, l’accés a l’habitatge i disposar d’un habitatge digne es una de les problemàtiques socials que han d’atendre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada