19 de juliol 2006

EL GRUP MUNICIPAL D'ICV-EUiA PRESENTARÁ UNA MOCIÓ AL PLE MUNICIPAL DE JULIOL DE SUPORT ALS TREBALLADORS/ES DE BRAUN


L’empresa multinacional nord-americana Procter and Gamble, propietària, a través de la filial Gillette, de la marca d’origen alemany Braun, va decidir fa unes setmanes, el tancament de la seva fàbrica d’Esplugues.

Atès que aquest fet, l’empresa el justifica al·legant elevats costos econòmics, que es poden reduir traslladant la producció a països de l’est d’Europa, o a la Xina, on les despeses laborals són molt més barates.

Atès que el tancament de la Braun d’Esplugues – única factoria d’aquesta marca en tot l’estat espanyol – significaria la pèrdua directe de més de 700 llocs de treball.

Atès que el propi Conseller de Treball de la Generalitat, Jordi Valls, s’ha mostrat preocupat per aquesta decisió, que a més dels treballadors i treballadores de la pròpia empresa, afectaria a la majoria dels proveïdors, que podria suposar la pèrdua d’entre 1.500 i 2.000 llocs de treball.

Atès que l’empresa Braun d’Esplugues ha augmentat la seva producció i els seus beneficis en els darrers anys, i que té un mercat consolidat arreu de l’Estat Espanyol.

El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, proposa al Ple municipal l’adopció dels següents acords.

Primer: Manifestar la solidaritat envers els treballadors i treballadores de Braun, donant suport a les seves propostes de manteniment de la factoria d’Esplugues.

Segon: Demanar la intervenció i l’arbitratge de la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Tercer: Donar trasllat d’aquests acords al Comitè d’Empresa d’aquesta factoria, a la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i als sindicats CCOO i UGT de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada