19 de juliol 2006

JOVES D’EUiA DENUNCIEN L’AIXECAMENT MILITAR QUE VA ACABAR AMB LA REPÚBLICA


Alternativa Jove-Joves d’EUiA va portar a terme, avui 18 de Juliol, un acte per condemnar i denunciar l’aixecament militar que va acabar amb la IIa República, del qual es compleixen 70 anys. La performance ha tingut lloc a la Plaça de la Catedral a les 11.45 hores.Durant l’acció, que ha portat per lema “Mai més 18 de juliol, República sempre”, els joves d’EUiA han repartit dossiers amb fotografies de residus franquistes que existeixen encara en diverses poblacions 70 anys després.
El Responsable de Alternativa Jove- Joves d’EUiA, Fran Sánchez, ha denunciat que “el franquisme encara existeix en moltes de les actituds dels politics del PP “ i ha recordat que “membres del PP Europeu es van negar a donar suport a la declaració de condemna de la dictadura de Franco al parlament Europeu”.Sánchez, ha expressat la voluntat dels Joves d’EUiA de continuar denunciant la presència d’aquest símbols i ha recordat que “ja al 20 de novembre, 30 anys desprès de la mort del dictador, Alternativa Jove- Joves d’EUiA va denunciar que encara quedaven restes del franquisme a Catalunya fent una entrega de plaques a la Delegació del Govern, a la Generalitat i a la Federació de Municipis “.
A les 12.00 hores, s’ha fet un minut de silenci en condemna al cop feixista i la dictadura. Tot seguit, ha sonat l’himne republicà de Riego.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada