12 de desembre 2006

13 CARAVANA CATALANA D'AJUT AL POBLE SAHARAUI A SANTA COLOMA



El moviment solidari amb el Poble Sahrauí i la Delegación del Frente Polisario de Catalunya us presenta la «13ª Caravana Catalana d’Ajut Humanitari per al poble Sahrauí».






A Santa Coloma, la secció local de l'Associació d'Amics del Poble Saharaui-ACAPS, en coordinació amb el grup JAT DAJILA, l'ESPURNA i l'IES RAMON BERENGUER IV, amb el suport de l'Area de Benestar i Solidaritat de l'Ajuntament, ho possen en marxa.

Un any més, sol.licitem als ciutadans i ciutadanes de Catalunya participin en la recollida popular de sucre, oli i llenties que tindrà com a població beneficiària els sahrauís refugiats en els campaments de Tindouf.
La població sahrauí viu disgregada des de fa més de 30 anys. Una part de la població restà al Sàhara Occidental, zona ocupada per Marroc i, l’altra fugí cap el desert, buscant refugi en territori algerià (campaments de Tindouf). Des d’aleshores, més de 200.000 sahrauís viuen en la «hammada» argelina, sobrevivint gràcies a l’ajut internacional. A partir de l’agost de l’any 2005 les agències de la ONU i especialment els programes de l’ACNUR i PAM han fet una reducció de la seva assistència humanitària que és concreta en un 44% dels seus programes als campaments de refugiats sahrauís, afectant bàsicament als aliments de primera necessitat.
El mes de febrer d’enguany, els campaments de refugiats sahrauís es van veure castigats per unes catastròfiques pluges que van provocar unes grans inundacions que van destruir els habitatges de 12000 famílies i van malmetre totes les reserves alimentàries dels campaments.

Per tant, el moviment solidari per el Sàhara hem de continuar fent un esforç perquè la recollida popular de la «13a Caravana» superi les 300 tones de LLENTIES, OLI I SUCRE. La Caravana es farà des de novembre fins al febrer de 2007, embarcant al Port de Barcelona amb destí Orà el proper mes de març.

A SANTA COLOMA la recoliida es farà:


  • Casa de la Solidaritat.c/Irlanda, 39.19-21h.
  • Casal de Can Mariner.16-21h.
  • Mas Fonollar.17-21
  • Local ICV.c/dels Sagarra, 9.Dimecres 13, divendres 15 i dilluns 18.18-21H.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada