24 de desembre 2006

EL PSC OBLIGAT A RECTIFICAR EN EL MIGUEL HERNANDEZ


L’objectiu del PSC de demolició de l’antiga escola Miguel Hernández, al barri de Can Calvet, per construir-hi pisos, s’ha salvat amb una rectificació del grup majoritari del govern. El projecte va tenir l’oposició d’ICV-EUiA i de centenars de veïns i col·lectius diversos de la ciutat. No era de rebut liquidar equipaments sense cap planificació prèvia de les necessitats de la gent.
El grup d’ICV-EUiA ja havia plantejat la possibilitat d’habilitar-hi una residència d’avis, el que finalment s’ha aprovat fent el PSC marxa enrere després de moltes mobilitzacions ciutadanes i havent demostrat una pèssima gestió.

NOTICIA PUBLICADA EN EL PUNT www.elpunt.com

Les entitats critiquen els canvis de criteri del PSC en relació amb l'escola Miguel HernándezSanta Coloma aprova una residència i un local cívic a l'antic centre educatiu

I. MARTÍNEZ. Santa Coloma de Gramenet

El ple de l'Ajuntament de Santa Coloma va aprovar dilluns el canvi d'usos de l'antiga escola Miguel Hernández, on finalment es construirà una residència assistida i un local cívic i no els habitatges socials en règim de lloguer per a joves previstos inicialment. Fins a deu entitats de la ciutat van demanar la paraula en el plenari. La majoria dels veïns que van intervenir es van felicitar pel nou plantejament però van criticar la manca de serietat del PSC en la presa de decisions.


Només sis mesos després que el ple de juny aprovés la construcció de pisos de lloguer per a joves, els socialistes tornen a canviar els usos d'aquesta parcel·la del Singuerlín. La tinenta d'alcalde de Serveis Territorials, Carmen Moraira (PSC), va justificar el canvi per les signatures que es van recollir durant el període d'al·legacions.
El nou plantejament, però, no va servir gaire per calmar els ànims del centenar de veïns que omplien la sala de plens. Tot i que es van felicitar per la futura residència d'avis, van criticar la manera com el grup majoritari pren les decisions. «Un govern ha de saber si es fa una cosa o una altra», va dir Diego Arroyo, del Casal del Mestre. «El final ha estat positiu, però s'ha badat una mica», va afegir. Les intervencions, que van agafar un to més combatiu, es van acabar centrant en el model urbanístic de la ciutat. «Santa Coloma no es pot fer des dels despatxos sinó des del carrer», va retreure Jordi Garcia, que parlava com a portaveu de l'AV de Serra Marina. Portaveus de Gent i ERC, que no tenen representació, també van intervenir per criticar els socialistes. Els socis de govern del PSC, ICV-EUiA i CiU, i el partit de l'oposició, el PP, van votar-hi favorablement. La líder dels ecosocialistes, Loli Gómez, va recordar que la seva formació sempre ha defensat un equipament a l'espai que ara ocupa l'escola. Malgrat tot, va criticar la manera com s'ha aprovat el projecte: «Ens preocupa la precipitació amb què es prenen determinades decisions, sense comptar amb la resta de l'equip de govern ni amb la ciutadania.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada