04 de desembre 2006

ICV-EUiA DIU NO EN EL PLE MUNICIPAL A UN EDIFICI DE 18 PLANTES ALS ACTUALS SERVEIS TERRITORIALS (PALLARESA/DR.FERRAN)


INTERVENCIÓ EN EL PLE MUNICIPAL 30-11-06
DE LOLI GOMEZ PORTAVEU GM ICV-EUiA
Fa pràcticament un any, aquest Ajuntament va aprovar la modificació del Pla General Metropolità a l’espai que ocupen actualment els Serveis Territorials municipals amb l’abstenció del nostre Grup Municipal. Aquesta aprovació suposava la construcció de tres edificis: un de PB+4, un altre de PB+3 i un altre de PB+12.

Ara tornem a tenir aquest punt sobre la taula per tornar a fer una altra modificació, que comporta que l’edifici de PB+12 pugi 6 plantes més sense que això vagi acompanyat de l’alliberament de més espai per a ús públic, ni per a places ni per a zones verdes.

Entenem que no podem fer servir ja la paraula singularitat perquè ha perdut el seu sentit original: el de diferència. Si els edificis que fem tenen alçades semblants, ja no són edificis singulars sinó de característiques similars.

No dubtem de la qualitat dels projectes del Sr. Francisco Mangado, un dels arquitectes amb més reconeixement del nostre Estat. Però aquesta vàlua no significa construir torres. Prova d’això és que entre els seus projectes figura el d’un barri de Vitòria, on l’alçada màxima arriba a les vuit plantes, apart d’altres equipaments d’ús comunitari que han estat premiats.

El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa sempre ha fet una aposta clara i contundent a favor de la vivenda pública, social i per a joves. Però aquesta vivenda ha d’anar acompanyada de la planificació dels serveis que seran necessaris.

En els darrers plens, en diverses ocasions s’han anat presentant modificacions del planejament general metropolità amb l’objectiu de fer actuacions que no inclouen els equipaments necessaris pels nous habitatges.

Hem proposat en moltes ocasions que la nostra ciutat necessita fer un debat estratègic , amb la participació de la ciutadania, sobre el futur i el model de la Santa Coloma que volem.

Per totes aquestes raons el nostre Grup Municipal votarà negativament aquesta proposta.
NOTICIA PUBLICADA AL PUNT DIARI www.elpunt.com
Barcelonès Nord. Cap soci del PSC colomenc dóna suport a l'ampliació a 18 plantes de l'edifici de Serveis Territorials ICV-EUiA, que hi vota en contra, creu que s'abusa dels gratacels i CiU s'absté
El PSC colomenc es va quedar sol dijous al ple en aprovar l'increment fins a 18 plantes de l'edifici de promoció pública que s'aixecarà a les actuals oficines de Serveis Territorials. Ni els dos socis de govern ni el partit de l'oposició van donar suport als socialistes.
ICV-EUiA va votar en contra de la modificació en el projecte inicial –preveia 12 plantes–, ja que considera que créixer verticalment ha deixat de ser una «singularitat» a la ciutat per convertir-se «en norma». CiU es va abstenir.

Amb els únics vots del PSC es va donar llum verd a l'augment d'alçades de l'edifici de protecció oficial que s'encabirà a les actuals dependències municipals del carrer Doctor Ferran.
ICV-EUiA, que va votar-hi en contra, va carregar contra els socialistes en considerar que la modificació del projecte inicial no preveu l'alliberament d'espai, «ni per a places ni per a zones verdes», segons va reclamar la presidenta d'ICV-EUiA, Loli Gómez. A més, la formació ecosocialista, soci majoritari del govern, va criticar que el creixement en alçada s'estigui convertint en un fenomen habitual a la ciutat. «La singularitat dels gratacels es perd quan es converteixen en norma», va assegurar Gómez, que va aprofitar per defensar els habitatges socials. «Estem a favor de les promocions públiques però han d'anar acompanyades de la planificació d'equipaments necessària», va recalcar. Segons ella, l'urbanisme hauria de ser tema de debat en què participessin polítics i ciutadans. «S'ha de fomentar un debat ciutadà per saber quin tipus de ciutat volem en el futur», va reclamar Gómez.
L'altre soci de govern, CiU, es va abstenir en aquest punt. El PP, partit de l'oposició, va votar en contra de la modificació del projecte.

PETICIÓ DE MORATÒRIA
Tot i no tenir representació, ERC va demanar, a través d'un comunicat de premsa, una moratòria urbanística per aturar el model de creixement vertical de la ciutat. Per l'alcaldable d'Esquerra a Santa Coloma, Josep Miquel Garcia Castañé, el consistori ha d'aturar aquest model ja que «s'estan aprovant projectes molt agressius que van més enllà de l'impacte visual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada