Moció que presenta el Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en defensa de l’educació pública de qualitat al Ple Municipal de 27 d’octubre de 2008
Enguany l’inici del curs escolar s’ha caracteritzat per l’endarreriment de l’escolarització, per a molts alumnes, per la manca de places i per la solució proposada que ha consistit en la generalització de la saturació de les aules.
Aquest fet és encara més greu si tenim en compte la pèrdua d’oferta educativa diversa a la ciutat, com ara el batxillerat nocturn i alguns cicles formatius, o la manca d’impuls a la formació d’adults, tant necessària com els altres ensenyaments en una ciutat com Santa Coloma.
Atès que entenem que la solució esmentada representa un retrocés de les millores aconseguides per l’ensenyament a la ciutat, després d’anys de reivindicacions i lluites en defensa d’una educació pública i de qualitat.
Atès que la manca de construcció de noves escoles i llars d’infants a Santa Coloma, entre elles la nova escola Sant Just que acumula ja un endarreriment de més de dos anys, agreuja encara més la pèrdua de qualitat de l’ensenyament públic local.
Atès que la diversitat de l’alumnat dels nostres centres educatius, fa necessari l’increment de recursos que vagin en la línia de treballar per la seva integració social i educativa, fent de la cohesió social i de l’equitat un repte a aconseguir. Objectius difícilment assolibles amb les aules saturades i amb el percentatge d’alumnes nouvinguts o amb dificultats d’aprenentatge que tenen moltes escoles.
Atès que el Consell Escolar Municipal en els darrers anys ha patit una paràlisi i quan s’ha convocat ha demostrat un funcionament anòmal i poc operatiu.
És per aquests motius que el Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet proposa al ple municipal l’adopció del següents acords :
Primer: Constituir urgentment un marc de treball, el més ampli possible, de discussió i planificació de les necessitats educatives de la nostra ciutat, tant a curt com a llarg termini. Aquest espai ha de tenir com a base la transparència informativa per tal de permetre la participació i l’elaboració de propostes amb la implicació de la comunitat educativa.
Segon: Exigir que les mesures d’urgència no vagin en detriment de la qualitat educativa.
Tercer: Un compromís clar de noves escoles pel curs vinent perquè no ens podem permetre tenir més de 25 alumnes per aula en els ensenyaments obligatoris.
Quart: Impedir l’obertura de cap aula sense la dotació de mestres i recursos necessaris i adequats a les exigències educatives i les característiques de l’alumnat que s’escolaritza així com de cap aula que no estigui emmarcada en la planificació educativa.
Cinquè: Traslladar aquest acords al departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la direcció, a les AMPES i als consells escolars dels centres educatius de la ciutat.
Santa Coloma de Gramenet, 27 d’octubre de 2008
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada