09 d’octubre 2008

L'ARE DE LA BASTIDA: QUE VOLEN FER???



Les zones ARE (Àrees Residencials Estratègiques) són un instrument de la Generalitat per incrementar l´oferta de vivendes protegides a Catalunya.
La proposta inicial d´ARE de La Bastida (Santa Coloma de Gramenet) corresponia a 282 vivendes, 225 de públiques.En el ple municipal del mes de juny passat, la proposta ja incloïa 537 vivendes.Entre tots dos ARE de Santa Coloma es fan gairebé 1.000 nous habitatges, aixó suposa el 40% de tota la comarca del Barcelonés.
El passat 25 de Setembre es va aprovar a la Comissió d´Urbanisme de Barcelona, i aquest mes d'Octubre quedará obert el termini d´al.legacions
EUiA de Santa Coloma rebutgem aquesta proposta, doncs es construeix en un espai verd en el qual durant molts anys diverses AMPAS han realitzat plantada d´arbres i que es zona de transició a la Serra de Marina, que s´ha de reforestar
Santa Coloma és la segona ciutat amb més densitat de població de Catalunya (+ 20.000 hab.), i només amb un 3% de superfície no urbanitzable.
Una de les aglomeracions urbanes més importants de l´Estat.
Per tot això, EUiA de Santa Coloma considerem:
- Que es tracta d´una actuació especulativa i no necessària per a la ciutat.
- Que elimina un dels grans espais verds de la ciutat.
- Que està sobredimensionat, doncs no té en compte els projectes ja en marxa de construcció de vivendes en la ciutat.- Que se situa fora de la trama urbana, i és agressiu amb la natura i la zona de muntanya del Parc de la Serra de Marina.- Que obvia les zones lliures que encara hi ha a la ciutat, no fa una planificació del sòl disponible i de les necessitats de vivendes en el futur.
- Que es proposa en una situació de conjuntura de crisi de venda de vivendes
.- Que no va acompanyat d´una veritable política de vivenda pública i social, tenint en compte l´estructura poblacional, i el desenvolupament de la ciutat.- És un projecte no molt diferent dels projectes especulatius durant el franquisme, i com promotors sense escrúpols “envaïen” qualsevol zona lliure per edificar Santa Coloma, tenim clars exemples a Oliveres i Can Franquesa.
- És una proposta no molt diferent, en quant a extensió i número de vivendes, de la que es va presentar el gener de 1960 per urbanitzar i edificar vivendes a La Bastida.
EUiA proposem:
Una actuació unitària per frenar el projecte, portant a terme accions per a sensibilitzar a la població.
La presentació d´al.legacions al projecte, arribant a les màximes instàncies legals que sigui possible.
ASSEMBLEA LOCAL D'ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA SANTA COLOMA DE GRAMENET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada