08 d’octubre 2008

EUiA felicita el poble i el govern equatorià per resultat del referèndum constitucional





El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i el responsable d´Internacional de la formació, Toni Barbarà, han adreçat avui una carta al cònsol general de la República d´Equador a Barcelona, el Sr. Freddy Arellano, per felicitar en nom d´EUiA al poble i al govern d´Equador, una vegada coneguts els resultats del referèndum popular que ha aprovat una nova Constitució. Els dirigents d´EUiA també han aprofitat per convidar al cònsol a la Festa del 10è sniversari de la formació, que se celebra aquest dissabte a l´INEFC de Barcelona.


Reproduïm seguidament la carta de Miralles i Barbarà dirigida al sr. Arellano:Estimat amic i company: En aquestes darreres hores, hem conegut els resultats de la consulta electoral celebrada en el seu país per aprovar, per referèndum popular, el nou projecte constitucional que va presentar el President de la República, Sr. Rafael Correa. Un 64% de l´electorat ha donat el seu SÍ a la proposta governamental i aquesta àmplia confirmació evidencia el suport del poble equatorià.


Amb aquesta autèntica Carta Magna, presentada com del “Socialisme del segle XXI”, aquest país germà es disposa a emprendre una nova i prometedora etapa de sobirania nacional i de progrés social. Els hi desitgem, como diuen vostès en quechua, “Sumak kawasay” (bona vida) i estem segurs que la nova norma bàsica permetrà i impulsarà nous avenços en drets civils, justícia social, sobirania, democràcia, solidaritat i progrés.


Des de Catalunya, aquesta nació germana de la seva i terra escollida i d´acollida per a molts i moltes ciutadans i ciutadanes del seu país i en particular des d´Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), volem felicitar per tot això al poble, al govern d´Equador i al President Correa en forma singular. Salut i endavant amb el seu procés i els nostres millors desitjos per a vostès. Com sempre, som al seu costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada