26 d’octubre 2008

EN DEFENSA DELS TREBALLADORS/ES DE NISSAN I EMPRESES DE LA INDUSTRIA AUXILIAR Moció d’ICV-EUiA Santa Coloma de Gramenet


Moció que presenta el Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet davant la situació de Nissan i empreses de la indústria auxiliar de components al Ple Municipal de 27 d’octubre de 2008


En els darrers dies s’ha donat la notícia que l’empresa NISSAN MOTOR IBÈRICA pretén realitzar un ERO que pot afectar a uns 1.680 treballadors i treballadores. Aquest és un dels ajustaments més seriosos dels darrers anys en el nostre país.
Aquest ERO afectarà també a totes les empreses que tenen com a client prioritari o fonamental a NISSAN MOTOR IBÈRICA i que actuen també en la mateixa àrea geogràfica, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, podent deixar sense treball a 3.000 treballadors/es més.
Atès que en els darrers dies i donada la situació de crisi econòmica, algunes empreses importants preveuen realitzar regulacions de plantilla.
Atès que es tracta d’una decisió desmesurada per afrontar una situació del mercat molt concreta.
Atès que es tracta d’una situació conjuntural que l’empresa aprofita de manera injustificada per reduir la plantilla.
Atès que aquest anunci comportarà un conflicte social greu, ja que pot provocar una allau d’acomiadaments en altres empreses del sector de l’automoció proveïdores de Nissan.
Atès que la factoria de la Zona Franca és una de les més competitives de Nissan a nivell mundial, tant en índexs de productivitat i qualitat, com en el marge de beneficis que aporta als resultats globals de la multinacional
És per aquests motius que el Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet proposa al ple municipal l’adopció del següents acords :
Primer: Instar a la direcció de Nissan a reconsiderar la seva decisió.
Segon: Traslladar a la multinacional que amb acomiadaments no es construeix una empresa de futur i instar-la a negociar alternatives industrials que garanteixin la viabilitat productiva i l’ocupació de les plantes barcelonines a curt i mig termini.
Tercer: Demanar al Govern de la Generalitat que no autoritzi els acomiadaments i que exigeixi a la multinacional que defineixi un pla industrial de futur que aclareixi i garanteixi la situació productiva i de l’ocupació de les plantes catalanes.
Quart: Instar el Govern a fer una aposta clara per impulsar polítiques industrials que potenciïn la competitivitat dels sectors industrials, augmentant la confiança dels inversors i mantenint un alt nivell d’ocupació industrial, amb un model industrial qualificat i d’alt valor afegit.
Cinquè: Traslladar aquest acords al departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a la Direcció de NISSAN, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i al Comitè d’Empresa de NISSAN.
Santa Coloma de Gramenet, 27 d’octubre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada