20 d’octubre 2008

EUiA AMB ELS TREBALLADORS/ES DE NISSAN



Miralles diu que "tots som Nissan" i crida al conjunt dels treballadors a expressar "la solidaritat de classe" davant la crisi
El coordinador general d´EUiA emplaça a participar, el proper dijous, a la manifestació convocada per la plantilla de l´empresa, afectada per un expedient de regulació d´ocupació (ERO)La portaveu de la formació i diputada, Mercè Civit, va visitar ahir al comitè de Nissan i es va posar a la seva disposició per fer les gestions necessàries amb la Conselleria i el Ministeri d´Indústria
El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha fet una crida al conjunt dels treballadors i a les organitzacions sindicals de Catalunya per a què es mobilitzin, davant “l´amenaça de pluja d´expedients de regulació d´ocupació” que es poden succeir al nostre país en l´actual context de crisi econòmica. En concret, Miralles s´ha referit al cas de Nissan, on la direcció de l´empresa ha presentat un ERO que afecta a 1.680 treballadors de les plantes barcelonines de Zona Franca i Montcada: “Hem d´assumir que ara tots i totes som Nissan”, ha dit el màxim dirigent d´EUiA, qui ha afegit que “cal plantar cara a les multinacionals, perquè depèn del que passi a Nissan, això tindrà repercussió a altres empreses”.

Així, Miralles ha insistit en la necessitat de reactivar “la solidaritat de classe” i ha emplaçat a participar a la manifestació convocada pel comitè d´empresa de Nissan, el proper 23 d´octubre a la Plaça Urquinaona, i que acabarà a la Plaça de Sant Jaume. D´altra banda, el coordinador general d´EUiA i diputat, ha recordat que en el darrer debat de política general al Parlament de Catalunya, el Govern d´Entesa es va comprometre a ser estricte amb els ERO que presentin les empreses, comprovant que existeixin raons objectives abans de signar l´aprovació de qualsevol dels mateixos.

En opinió de Miralles, “algunes empreses volen aprofitar l´actual situació de crisi per deslocalitzar-se”. Davant d´aquest fet, el dirigent d´EUiA creu que “l´Administració ha de ser ferma”, perquè el seu compromís ha de ser “defensar el teixit productiu i frenar les deslocalitzacions”, tot i que també cal “una resposta organitzada per part dels sindicats i les forces d´esquerres”.

La portaveu d´EUiA i també diputada, Mercè Civit, va visitar ahir divendres el comitè d´empresa de Nissan i els treballadors concentrats a les portes de la fàbrica, i els va comunicar que la nostra formació no permetrà “que se signi un ERO no justificat”, perquè “el que cal és buscar una sortida industrial”.

Civit té clar que l´expedient pot anar més enllà i arribar a afectar a 5.000 treballadors de totes les concessionàries”, doncs algunes ja han presentat el seu propi ERO. Finalment, la diputada Mercè Civit s´ha posat a la disposició del comitè de Nissan per fer les gestions que calgui tant amb la Conselleria de Treball de la Generalitat com amb el Ministeri d´Indústria del Govern espanyol

2 comentaris:

  1. Els treballadors de Nissan es manifesten contra l'ERO
    Participació massiva dels treballadors de Nissan contra els acomiadaments

    Unes 10.000 persones es van manifestar a Barcelona aquest dijous 23 d'octubre per protestar contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació a Nissan que afecta a 1.680 treballadors. La manifestació va ser convocada per tots els sindicats amb representació a l'empresa i va comptar amb la participació de molts treballadors d'empreses auxiliars de l'automoció, així com d'altres grans empreses del sector com la SEAT. Els representants dels treballadors de Nissan ja han anunciat que continuaran les mobilitzacions fins que l'empresa retiri aquest injust i injustificat expedient.

    http://www.ccoo.cat/pdf_documents/dossier_premsa_nissan.pdf

    http://www.ccoo.cat/aspnet/galeria_presentacio.aspx?directori=mani_nissan_23102008&titol=Manifestació%20de%20Nissan

    http://www.ccoo.cat/aspnet/play.aspx?coleccio=Actes&numero=14

    ResponElimina
  2. CCOO i UGT convoquen una gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona


    Manifestació 'En defensa de l'ocupació i la indústria'
    5N - 18.00 hores
    Plaça Urquinaona - Ronda Sant Pere


    CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya hem decidit conjuntament convocar una gran mobilització el proper 5 de novembre a Barcelona sota el lema "En defensa de l'ocupació i la indústria".

    La decisió ha estat pressa per la necessitat de realitzar una forta ofensiva davant l'hemorràgia d'anuncis d'acomiadaments i expedients de regulació d'ocupació que tenen lloc en els darrers dies i que tenen tendència a incrementar-se. Els sindicats volem aturar l'actuació dels oportunistes que aprofiten el marc de la crisi econòmica per realitzar ajustaments d'ocupació sense cap justificació en empreses que presenten beneficis en els seus resultats.

    La manifestació està convocada a les 18 hores a la cruïlla de la Plaça Urquinaona amb la Ronda de Sant Pere de Barcelona i acabarà a l'Avinguda de la Catedral. La convocatòria és per a tots els treballadors i treballadores de Catalunya, però molt especialment per aquells que estan afectats per expedients de regulació o situacions de crisi a les seves empreses.

    CCOO i UGT demanem la màxima participació per donar un toc d'alerta a l'empresariat que pot tenir la temptació de fer pagar la crisi als treballadors i les treballadores, i a l'administració per que prengui les mesures necessàries per aturar la sangria de la pèrdua de llocs de treball que estem patint, així com impulsar els mecanismes de protecció social que calguin per defensar els drets i les necessitats dels treballadors.

    ResponElimina