15 de març 2009

NOTA DE PREMSA 7a CONFERENCIA LOCAL EUIA SANTA COLOMA DE GRAMENET







Aquest passat cap de setmana l’Assemblea local d’ EUiA de Santa Coloma de Gramenet ha realitzat la 7a Conferencia local.
Divendres es va fer el debat sobre el document de Balanç i de Gestió, que va ser aprovat amb 2 abstencions, la elecció de la nova Comissió local i del Coordinador local que tanmateix van ser aprovades amb 2 abstencions.
Pel que fa a la nova Comissió local, es un Comissió ample amb responsabilitats internes, de sector i presencia territorial als districtes de la Ciutat. Una proposta que vol contribuir i desenvolupar els acords de la 5a Assemblea Nacional, per una implantació més forta i una EUiA més arrelada i més propera a les preocupacions i problemes dels ciutadans/es. Destaquen las responsabilitats en Salut Pública, Ensenyament, Moviment Obrer, Nouvinguts i Solidaritat, amb companys/es presents al moviment veïnal,sindicalistes, a la comunitat educativa de la ciutat, a les entitats de Solidaritat, als grups de joves i al sector de la Cultura.
Va ser reelegit Coordinador local d’ EUiA a Santa Coloma l’Àngel Pla, que es Coordinador local des de 2.001, i que assumeix de nou la responsabilitat per 2 anys més.
Dissabte 14 de Març es va fer el debat del document polític “Construïm l’Alternativa d’Esquerres”que va ser aprovat amb un únic vot en contra.
A la clausura i després de la salutació d` ICV i de Gent de Gramenet, van tancar la Conferencia local, el Coordinador local Àngel Pla i el Coordinador General d’EUiA, Jordi Miralles.
Àngel Pla, va exposar el fet que davant de la crisí, Santa Coloma atesa la seva estructura poblacional, economica i social, és una de les ciutats que més la pateix, la 2ªciutat de Catalunya amb la Renda Bruta familiar disponible més baixa i amb un 16,3% de les families que viuen sota el llindar de la pobresa amb menys de 240 €/mes i un 20% de les rendes familiars provinents de prestacions socials.
Va posar damunt la taula la proposta de crear-ne una plataforma social i ciutadana anticrisi, i de posar-hi en el centre de la proposta política de Construir l’Alternativa d’Esquerres, amb entitats, ciutadans, moviments socials i organitzacions politiques d’esquerra per invertir la tendència de majories absolutes i absolutistes del PSC a la ciutat.
El Coordinador General d’EUiA, Jordi Miralles, en la seva intervenció va valorar el primer any del Govern de Zapatero amb una qualificació de suspens, del fracàs de la política del xec, dels 400€ per cada ciutadà doncs amb aquest pressupost es podria haver fet el desplegament de l’ensenyament de 0-3 anys, amb la decisió de la reducció de l’ Impost de Patrimoni una pèrdua d’ingressos de l’Estat mentrestant es disminueix la partida destina al Pla d’Immigració.
Las darreres eleccions a Euskadi, i el possible pacte PP-PSOE suposa un pas enrere en la possibilitat de fer-hi politiques socials i de progrés i la victòria del nacionalisme espanyol.
Aquest suspens en el Govern Zapatero és veu clar en el tema del finançament, els recursos econòmics ens haurien de servir per fer més politiques socials i de moment, una proposta de Finançament que va amb dos anys de retard.
Per finalitzar va exposar la proposta d’EUiA davant la crisi “Respostes per l’esquerra”, davant les mesures de xoc del Govern del PSOE, que per EUiA serveixen per premiar als empresaris i banquers culpables de la crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada