19 de març 2009

DIVERSOS COMUNICATS:REPRESSIÓ POLICIAL, RESPONSABILITATS POLITIQUES I TECNIQUES!!!

En nom de que o de qui hem d'acceptar aquestes actuacions. En nom de que o de qui hem de veure com la gent jove es agredida. En nom de que o de qui hem d'aguantar-hi una Conselleria que mai hauriem d'haver acceptat...
Aquells "entessos" que ens volien fer creure que una policia podia ser no repressora, es queden sense arguments...

Vull declaracions de la direcció d'EUiA amb la mateixa contundencia que ahir van actuar els Mossos!!...

No es pot estar al Govern a qualsevol preu.....Ja han estat masses vegades d'una desmesura i repressió que no te nom!!!..Des d'EUiA defensem les movilitzacions, dels estudiants, dels treballadors/es, dels veïns/es en la reivindicació dels seus drets. Com podem assumir la repressió d'aquests moviments???

Assumpció de responsabilitats politiques i de càrregs dels Mossos, ja!!!

Àngel Pla

Coordinador local d'EUiA SANTA COLOMA DE GRAMENET

REGIDOR d'ICV-EUiA


Les imatges que acompanyen aquest vídeo parlen per si mateixes. Porres o llibres? Què té el govern d'aquest país per garantir el dret a l'ensenyament públic i de qualitat? Té porres? Què pensa fer el Conseller d'Interior Joan Saura davant d'aquests aconteixements repressius intolerables?

El catedràtic d'antropologia de la UB, Manuel Delgado, s'ha mostrat indignat i ha manifestat, com a portaveu dels professors que és "difícil estar a favor" de la forma en què s'ha produït el desallotjament, pel "simbolisme", "l'estètica" i "la posada en escena", que recorden els desallotjaments de l'època franquista.

El professor Delgado ha dit que els estudiants tancats no eren els més radicals", i que "sembla" que les autoritats "no els perdonin" que hagin portat a terme la seva protesta de manera pacífica fins avui. "Al rector li costarà molt explicar aquest espectacle", ha lamentat







dijous, 19 / març / 2009

Comunicat d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA davant el desallotjament i les càrregues policials a la Universitat de Barcelona
Alternativa Jove-Joves d´EUiA, davant els fets esdevinguts avui durant el desallotjament de l´edifici de la Universitat de Barcelona, a la Plaça Universitat, i les càrregues policials a l´exterior, fa públic el següent posicionament:
1) No compartim la decisió del Rectorat, que és el responsable d´haver demanat la presència dels cossos policials al recinte universitari, per tal de desallotjar als i les estudiants de l´edifici.
2) Demanem un aclariment sobre la intervenció policial, dins i fora de la Universitat. Segons les informacions que disposem dels fets, l´actuació dels Mossos d´Esquadra ha estat exagerada i indiscriminada, en especial a l´exterior de la Facultat, cap a estudiants i professionals de mitjans de comunicació.
Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya davant les mobilitzacions estudiantils i la brutal actuació policial
Davant el desallotjament dels i les estudiants tancades al Rectorat de la Universitat de Barcelona i la repressió policial a les mobilitzacions estudiantils, la CJC-Joventut Comunista:Rebutgem el desallotjament dels i les tancades al Rectorat de la Universitat de Barcelona. Durant els gairebé quatre mesos que ha durat la protesta, s’ha mantingut en tot moment una actitud pacífica i integradora vers el conjunt de la comunitat universitària.
No hi ha cap motiu pel qual el rector Dídac Ramírez pugui justificar l’ordre de desallotjament i per tant ens solidaritzem amb els i les tancades, amb qui compartim la voluntat de construir una Universitat pública, gratuïta, no-sexista i de qualitat.Condemnem les actuacions policials produïdes durant tot el dia. Totes les mobilitzacions convocades pel moviment estudiantil han transcorregut pacíficament malgrat el desmesurat desplegament policial. Durant la concentració del migdia els Mossos d’Esquadra han propinat cops de porra de forma indiscriminada, tant a l’alumnat que era al terra com als i les periodistes.
La manifestació del vespre ha estat dissolta mitjançant successives càrregues policials a la Via Laietana multiplicant els cops de porra vers els i les manifestants.Entenem que l’escalada de la repressió contra el moviment estudiantil, així com la campanya mediàtica per estigmatitzar-lo, és una resposta a la creixent participació i legitimació de les reivindicacions dels i les estudiants en defensa de la universitat pública.Per tant,
1. Demanem la dimissió de Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, per la seva responsabilitat directa en l’entrada i l’actuació del cos de Mossos d’Esquadra. Considerem imperdonable la intromissió de la policia en la vida universitària, que sota cap concepte ha d’estar sotmesa a la coacció i la repressió de les forces de seguretat.
2. Exigim l’obertura immediata d’una investigació entorn als fets succeïts aquesta nit i la intervenció absolutament desmesurada dels agents policials, que desemboqui en la necessària depuració al si de la policia i en l’assumpció de responsabilitats per part de la Conselleria d’Interior i els comandaments policials.
3. Manifestem el nostre ferm suport a la tasca del moviment estudiantil que impulsa reivindicacions sòlides i rigoroses amb l’objectiu de garantir una Universitat pública i d’accés universal. Malgrat els possibles errors comesos, considerem que les mobilitzacions d’estudiants responen a una situació de dèficits estructurals molt importants a l’educació superior, que viu una situació de degradació constant pel que fa al seu funcionament democràtic i a la seva independència del poder polític o econòmic. L’assetjament continu dels sectors empresarials per a debilitar l’autonomia universitària requereixen una resposta coherent i unificada de part de la comunitat universitària, en base a un conjunt de propostes en la línia de garantir el paper de la universitat com a protagonista del progrés social. L’horitzó d’un sistema desestructurat i obedient a les lògiques del mercat significaria una regressió històrica que els sectors progressistes tenen l’oportunitat i el deure d’evitar.
4.Condemnem la sistemàtica actitud per part dels Rectorats i de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa orientada al tractament de les mobilitzacions estudiantils des d’una òptica policial i adversa al diàleg i l’entesa.
5. Donem tot el nostre suport als i les estudiants detingudes al llarg del dia d’avui, i a totes les persones, tant estudiants com periodistes, que han sofert lesions i ferides fruit de les brutals càrregues del cos de Mossos d’Esquadra en la seva actuació irresponsable i indiscriminada, entre els quals figuren molts militants de la nostra organització.
6. Encoratgem la comunitat universitària i la societat en general a recolzar activament la lluita per la consecució d’una universitat pública i popular, amb el convenciment que un bon sistema educatiu garantirà una societat més conscient, responsable i lliure.Barcelona, dimecres 18 de març de 2009Comitè ExecutiuCJC – Joventut Comunista de Catalunya
--------------------------------------------------------------------------------

Comunicat de l’AEP davant el desallotjament de l’Edifici Històric de la UB i les posteriors actuacions policials

L’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes, davant els fets succeïts aquest matí i migdia a l’entorn de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, vol posar de manifest que:

1) Considerem que l’ordre de desallotjament de l’Edifici Històric, en què hi havia una tancada d’estudiants des del mes de novembre, no pot justificar-se amb uns suposats fets aïllats de violència que han ocorregut, segons paraules del Rector, a una altra Facultat de la universitat. L’actitud de les persones que han mantingut l’ocupació a l’Edifici Històric ha estat modèlica pel que fa al seu caràcter pacífic i dialogant, i tolerant amb la normalitat acadèmica i la continuïtat de les hores lectives a les seves instal·lacions. Precisament, l’únic moment en què s’ha interromput aquesta normalitat de l’activitat docent ha estat arran del desallotjament i per ordre expressa del Rectorat, que ha decidit anul·lar les classes fins el proper 21 de març.

2) Condemnem sense pal·liatius l’entrada de la policia a l’interior de la universitat. Pensem que l’actuació del cos de Mossos d’Esquadra, un cop reeixit el desallotjament i amb l’alumnat concentrat a l’exterior, ha estat absolutament desmesurada, amb un dispositiu propi d’un estat d’excepció i amb una agressivitat que ha desembocat en una sèrie d’innecessàries i brutals càrregues policials. Per tot això, demanem explicacions a la Conselleria d’Interior i molt especialment al màxim responsable de l’entrada de les forces de seguretat a les instal·lacions universitàries, el Rector Dídac Ramírez, que ha permès que es produís aquesta situació.

3) Denunciem la intervenció policial que s’ha produït davant la concentració convocada a les 12 del matí en senyal de protesta pel desallotjament, que ha donat lloc a un nou seguit de càrregues contra estudiants indefensos, entre els quals es compten diversos militants de la nostra organització. La contundent resposta de les forces d’ordre, tant davant de l’Edifici Històric com enfront el Comissionat d’Universitats i Recerca, ha depassat de llarg el procediment menys traumàtic possible i ha conduït a un escenari d’agressió oberta per part dels agents policials contra l’alumnat que protestava pacífica i legítimament.

4) Rebutgem enèrgicament les innecessàries i arbitràries detencions i identificacions succeïdes després de la dissolució de la manifestació, que s’han produït en l’àrea d’uns quants carrers al voltant del lloc en què s’ha posat fi violentament a la protesta. La política de persecució dels Mossos d’Esquadra, que han perseguit i detingut diversos estudiants de forma aleatòria i indiscriminada, fins i tot seguint persones que no han estat implicades en cap aldarull fins a l’interior de comerços en què buscaven refugi, és un precedent vergonyós pel qual volem mostrar la nostra profunda preocupació i indignació.

5) Exigim al conjunt de rectors i rectores de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i als representants del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a posar fi al tractament policial que han rebut en es darrers mesos les protestes del moviment estudiantil. Les demandes i reivindicacions legítimes d’aquest responen una situació real de manca de funcionament democràtic de les universitats catalanes, que no es resoldrà per mitjà d’estigmatitzar els i les estudiants en protesta com si fossin delinqüents perillosos. L’entrada del cos dels Mossos d’Esquadra als recintes i instal·lacions universitaris, de per si indignant, no pot tornar-se l’hàbit per a pal·liar la inexistència d’espais de debat i diàleg a l’interior de la universitat.

6) Mostrem el nostre ferm suport al moviment assembleari pacífic, que ha impulsat algunes de les protestes recents de forma seriosa i responsable, i encoratgem el conjunt de l’alumnat a participar i engrandir les assemblees d’estudiants, com a base organitzativa i democràtica del moviment estudiantil. Alhora, instem aquestes assemblees a no caure en la provocació ni en l’enfrontament amb els agents de la policia, per respondre i deixar en evidència les acusacions rebudes que fan referència a una minoria violenta d’estudiants contraris a les reformes universitàries.

7) Finalment, exigim la immediata posada en llibertat i sense càrrecs dels i les estudiants detinguts en les actuacions policials del matí i el migdia, així com la deguda reparació pública per part de la Universitat de Barcelona i l’ACUP per a l’alumnat que ha resultat ferit i hospitalitzat com a conseqüència directa d’aquestes.

Barcelona, 18 de març de 2009

AEP – Associació d’Estudiants Progressistes

www.aep.cat / aep@aep.cat

3 comentaris:

  1. Pues la mejor manera de protestar es no ir con el señor saura y su partido "ecosocialista" del brazo en ninguna elección mas...

    ResponElimina
  2. Incalificable la actuación de los empleados públicos, (seguro que habrá gente muy maja), pero tela lo de ayer, en fin, la cuestión: Responsables, el compañero después de lo de la mañana, no estuvo, como de costumbre, a la altura de la circunstancias. Aquellos que tenemos ilusiones por la justicia social, por la democracia, por la igualdad, nos sentimos absolutamente desanimados y nos planteamos la continuidad en la militancia en este "movimiento" por lo mismo que dice Angel y una cuantas cosas, no se si vale la pena, seguir esforzándose en este marco, (creo que no), no me extraña la actitud de muchos compañeros, de todas maneras, confio que en otro marco, sinó no vale la pena esforzarse, para luego llevarte el descrédito popular "con razón" y además ninguneados, y encima los de la Rosa lo difunden para dejarno más en evidencia y anularnos complemtante, espero que se rompa ya la coalición, sinó abandonaremos el barco.
    ¡SALUT, REPUBLICA I REV.....!

    ResponElimina
  3. Una república democràtica ha de tenir una policia democràtica. A diferència de l'exèrcit, que molt probablement no té cap raó d'existir en una autèntica democràcia, la policia és una institució necessària per garantir els drets dels ciutadans. No estic d'acord amb aquells que diuen que ICV-EUiA no hauria d'haver acceptat una conselleria amb responsabilitats policíaques. Crec que era un repte per a l'esquerra autèntica fer de la Conselleria d'Interior un model de democràcia i servei als ciutadans. Era un repte millorar l'actuació de l'anterior consellera i fer una policia autonòmica modèlica i oberta al servei dels ciutadans més necessitats. El problema ha estat les incapacitats d'un conseller que ha destacat com a practicant públic de pseudociències (fent de la seu de la conselleria un temple feng shui i justificant la seva acció dient que no suposava un increment de despesa quan era evident que suposava un increment d'estupidesa) i no com a una persona laica, racional i d'esquerres. Salut, república i racionalitat

    ResponElimina