14 d’abril 2009

14 D'ABRIL PER LA III REPUBLICA




El 14 d´abril EUiA commemorarà el 78è aniversari de la II República penjant gegantines banderes tricolors als ponts de la Ronda Litoral i fent un brindis republicà

Les assemblees territorials també celebren activitats al llarg de tota la setmana vinent
El diumenge 19 d´abril la formació organitza un acte central al Camp de la Bota
El pròxim dimarts, 14 d´abril, es compleixen 78 anys de la proclamació de la II República i EUiA ho commemorarà amb activitats diverses.
Per començar, Barcelona clarejarà amb gegantines banderes republicanes penjades dels ponts de tota la circumval.lació de la Ronda Litoral, des del port fins passat Potosí. Se´n encarregaran, de matinada, vàries brigades de militants d´EUiA. I ja a la tarda, EUiA, Alternativa Jove-Joves d´EUiA i la Fundació l´Alternativa faran un brindis amb militants i amics, sobretot amb aquells vells lluitadors republicans que, com el conjunt de l´organització, encara aspiren a la declaració d´una Tercera República.
La trobada serà, a les 18 hores, al Restaurant del Museu d´Història de Catalunya (Pça. Pau Vila, 3. Palau de Mar. Barceloneta). L´acte comptarà amb la intervenció del coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles.
Tanmateix diumenge que ve, 19 d´abril, tindrà lloc un acte commemoratiu a l´antic Camp de la Bota (ara Parc del Fòrum), on foren afusellats molts republicans. Organitzat conjuntament per les assemblees d´EUiA de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs, s´iniciarà a les 12 hores amb una pintada infantil per la República.
I a les 12.30 hores, Carles Ballesteros, d´EUiA de Sant Adrià, presentarà l´acte ´Un any de Llei de la Memòria´, que comptarà amb les intervencions d´Enric Pubill, president de l´Associació Catalana d´Ex Presos Polítics, Iolanda Villar, de la Fundació l´Alternativa, i Isabel Ribas, coordinadora d´EUiA de Barcelona i delegada de Salut Pública de l´Ajuntament de la ciutat. L´acte es clourà amb l´actuació musical de ´Más vale tarde que nunca´.
A més d´aquests actes centrals, les assemblees territorials d´EUiA celebraran, al llarg de la propera setmana, activitats pro República al conjunt de Catalunya.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada