02 d’abril 2009

CRÒNICA DEL PLE MUNICIPAL DE 30-03-09. DE PERE DE LA FUENTE

El 30 de març de 2009, a les 19 h, a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es va fer una sessió del ple municipal amb assistència de 27 regidors. El públic omplia els menys de quaranta seients de la sala, i hi havia moltes persones dretes als passadissos.
L’alcalde, el senyor Bartomeu Muñoz i Calvet, va presidir la sessió i es va passar un bona part del ple, que va durar poc més d’una hora, xerrant en privat amb els seus companys de taula presidencial (amb a senyora Carme Moraira i amb el senyor Joan Carles Mas). Hi ha moltes maneres de manifestar la falta de respecte i la prepotència, en la sessió del Ple de l’Ajuntament del 30 de març, el públic que estava dret i l’oposició d’esquerres va patir un ampli repertori d’aquesta falta de respecte.
El Grup Municipal d’ICV-EUiA havia presentat dues mocions: una explicada per Àngel Pla (EUiA), sobre la República, i una altra explicada per Siscu Sánchez (ICV), sobre l’energia nuclear.
Els grups municipals Socialista i Popular es van mostrar harmoniosament contraris a ambdues mocions i, en el cas de la moció sobre l’energia nuclear, la regidora Begoña Bellette del Grup Municipal Socialista, va presentar una moció alternativa sobre el mateix tema.Les coincidències entre els grups municipals Socialista (que governa en solitari amb majoria absoluta) i el Popular (formalment a l’oposició amb 4 regidors) en contra del Grup Municipal d’ICV-EUiA (de 4 regidors) a Santa Coloma de Gramenet crec que són significatives.
El mateix dia que el PP i el PSC de Santa Coloma de Gramenet coincidien a rebutjar totes les mocions d’ICV-EUiA, es feien públiques al País Basc les "Bases per al canvi democràtic al servei de la societat basca" signat pel PSE-PSOE i el PP, que consolida una política de fronts (nacionalistes espanyols contra nacionalistes bascos).
Vides políticament paral·leles són les de Bartomeu Muñoz, representant del sector més dretà, anticatalanista i prepotent del PSC-PSOE; i Patxi López del PSE-PSOE nacionalista espanyol de dretes moderades, que no té cap inconvenient a pactar amb un altre partit nacionalista espanyol d’extrema dreta (PP) per aturar els plans d’euskaldunització i fer impossible qualssevol actuació política democràtica d’esquerres al País Basc.
A Santa Coloma de Gramenet el PSC-PSOE del senyor Bartomeu Muñoz amb la seva majoria absoluta no té, actualment, necessitat de pactar amb l’extrema dreta del PP per fer una política municipal de dretes i una política lingüística que resulta difícil diferenciar-la de la que faria el PP de Catalunya.
Woody Allen deia que els diners no donen la felicitat, però que la sensació que donen és tan similar que només els grans experts saben diferenciar-la. Igual de difícil és diferenciar en la pràctica la política municipal del PSC del senyor Muñoz i la del PP de la senyora Sáez.
Quan el senyor Bartomeu Muñoz i Calvet respon en castellà a preguntes fetes en català, quan diu que ho fa en ús de la seva llibertat, quan no fa cas dels precs d’un professor de secundària perquè parli en català a alumnes de Santa Coloma de Gramenet (i no vol explicar per què), quan les seves intervencions públiques orals i escrites (L’Ajuntament informa...) són pràcticament totes en castellà..., s’ha de ser un gran expert per trobar diferències entre la senyora M. Carmen Sáez Belver, presidenta del Grup Municipal Popular (o el senyor Aleix Vidal Quadras) i el nostre alcalde Bartomeu Muñoz i Calvet.

Salut i república, Pere de la Fuente

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada