18 de maig 2006

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET CONSIDEREM “NON GRATA” LA PRESENCIA DE L’EXERCIT A LA NOSTRE CIUTAT


Dimecres 17 de maig una unitat de l’exercit va estar-hi pressent al Parc Europa de Santa Coloma de Gramenet, no és la primera vegada, en les darreres setmanes ja havien estat algun dia més, el motiu de la seva estada es el “reclutament” de personal per l’exercit professional.

Esquerra Unida i Alternativa de Santa Coloma considerem “non grata” la seva presencia, doncs:

· L’existència d’un exercit professional sobredimensionat respon a una concepció anacrònica d’aquest, basada en la dissuasió i el caràcter ofensiu, així com i als interessos per reactivar una indústria actualment en crisi.
· La necessitat d’un compliment estricte de les normes internacionals que regulen el comerç d’armes. Reducció dràstica de la seva producció.
· Cal atacar les veritables causes dels conflictes: la fam, la pobresa, la manca de democràcia, el malbaratament dels recursos naturals, el creixement demogràfic incontrolat… preparant el camí cap a la total desaparició dels exèrcits.
· Considerem que la Pau s’ha de basar en la igualtat i el diàleg, en l’entesa política per resoldre els conflictes, en el respecte als drets humans i democràtics, entre els quals el dret a l’autodeterminació dels pobles i nacions, en la justícia i el dret internacional, en la solidaritat i la cooperació
· Defensem un canvi de l’actual cultura de la guerra a una cultura de la pau com la única forma per aconseguir una pau real i el ple respecte als drets humans.
· Defensem la destinació d’1% de la despesa militar a investigació i foment de la pau com a pas essencial per evolucionar d’una visió global creada entorn a la guerra a una concepció coherent amb els valors de pau i seguretat mundial.
· Estem treballant per la destinació del 0,3% del Pressupost Municipal per la Cultura per la Pau.
L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va aprovar al Juny de 2004 una moció de suport a la “marxa per la cultura de pau” i al Febrer de 2005 una d’adhesió a la campanya “Armes sota control” impulsada per Intermón Oxfam i Amnistia Internacional.En totes dues es feia palessa la reivindicació de la solució dialogada en els conflicte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada