18 de maig 2006

POSICIÓ PERMANENT D'EUiA SOBRE EL CESSAMENT DE CONSELLERS I L'AVANÇAMENT ELECTORAL


RESOLUCIÓ DE LA PERMANENT D’EUiA. 11/05/06
1.- EUiA ha conegut la proposta feta pel President de la Generalitat, Pasqual Maragall a la coalició ICV-EUiA de convocar el referèndum pel 18 de juny, d’avançar les eleccions catalanes, de cessar els consellers d’ERC i de remodelar el Govern.
2.- La permanent d’EUiA fa una crida a les seves assembles a créixer amb nous afiliats i afiliades, un creixement d’homes i dones d’esquerres i catalanistes que van contribuir al canvi a Catalunya com la millor garantia per a continuar apostant per una Catalunya d’esquerres i front els interessos i pressions de la dreta catalana, de sectors econòmics i mediàtics per tal que els conservadors catalans puguessin participar en un futur govern de Catalunya
3.- Per EUiA, la present situació s’havia d’haver evitat, fa temps, per aquells partits i persones que han tingut majors responsabilitats en les crisis que ha viscut el govern. EUiA comparteix el desconcert i l’emprenyament polític de la gent d’esquerres perquè no es culmini l’Acord del Tinell.
4.- EUiA ha apostat i ha defensat sempre l’Acord del Tinell i la majoria d’esquerres. Per la qual cosa lamenta la present situació i el que això està comportant.
5.- EUiA constata, com vam advertir, que els canvis del govern de fa 15 dies no s’havien d’haver fet abans del referèndum. EUiA no comparteix la decisió de cessar els consellers d’ERC. La coalició ICV-EUiA no ha d’assumir noves responsabilitats al Govern.
6.- EUiA continuarà treballant com així ho ha fet fins al referèndum de l’Estatut per un SÍ catalanista i d’esquerres.
7.- EUiA vol destacar positivament els avenços produïts per l’acció de govern i l’encert de l’Acord del Tinell.
8.- EUiA continua defensant i treballarà, en el referèndum i en les eleccions, per una majoria d’esquerres i catalanista.
9.- EUiA proposarà a ICV la reedició de la coalició ICV-EUiA sobre noves bases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada