25 de maig 2006

MÉS POLITIQUES SOCIALS ALS BARRIS



Publicat en el número 15 del Mirall www.elmirall.net

Una de las propostes polítiques emblemàtiques que ha desenvolupat, ja en passat, el govern catalanista i d’esquerres és la Llei de Barris. Son molts els barris de Catalunya que han patit envelliment i degradació, ja fos per ser-hi nuclis històrics, per tenir els orígens en l’especulació i el desgavell de l’època franquista, i que pateixen forts dèficits estructurals agreujats per la manca d’inversions.
A la zona Sud de Santa Coloma es desenvolupa el projecte de la Serra d’en Mena, conjuntament amb Badalona, diverses actuacions ha de fer millorar els barris, amb més accessibilitat per part dels ciutadans/es, amb actuacions sobre zones d’infrahabitatge, la creació de places, intervencions en l’enllumenat i el paviment dels carrers. Aquestes actuacions també van acompanyades de programes socials d’atenció a les persones, amb suport al Pla per a la Convivència, a l’atenció a la gent gran i també a infants i joves, i desenvolupament d’un Observatori de l’exclusió social, una eina que pot ser determinat per caracteritzar les situacions més necessitades d’intervencions socials, entre d’altres.
Des del Consistori, i fruït dels Pressupostos del 2006, també s’intensificarà la neteja i la seguretat ciutadana, amb un increment dels professionals, catorze policies locals i agents cívics.
Però cal i es imprescindible un reforç en els equips dels serveis socials, que reben una forta pressió ateses les situacions dels ciutadans i ciutadanes d’aquests barris, Santa Coloma té un dels percentatges més alts d’usuaris per professional de la província de Barcelona, però també de receptors de la Renda Mínima d’Inserció. Hem de desenvolupar e incrementar projectes comunitaris i només des d’una visió integral dels barris podrem fer-ho. Esperem que el compromís per part del PSC que d’una forma verbal és va expressar en l’aprovació dels pressupostos per tal d’incrementar els treballadors/es i educadors/es socials a la zona sud, es faci realitat, és imprescindible i urgent. També cal acompanyar d’altres polítiques tot aquest seguit d’intervencions, escoles bressol, rehabilitació d’habitatges, desplegament de la xarxa de lloguer social, i un repte pendent per part de les administracions un treball transversal i d’optimització dels%

1 comentari:

  1. Endavant amb l'esquerra transformadora



    ENDAVANT

    ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA

    SALUTACIONS DES DE SANT ANDREU

    ResponElimina