27 de setembre 2006

FRAN SÁNCHEZ, RESPONSABLE D'ALTERNATIVA JOVE-JOVES D'EUiA DEMANA QUE ES POSI SOBRE LA TAULA EL PROBLEMA DE L'EMANCIPACIÓ JUVENIL


El responsable d'Alternativa Jove - Joves d'EUiA, Fran Sánchez, demana compromisos per acabar amb la temporalitat i els alts preus de l'habitatge.
En l'acte de presentació dels candidats joves de les llistes d'ICV-EUiA, el responsable d'Alternativa Jove ha demanat que es posi l'accent del debat en la precarietat laboral i els preus desorbitats de l'habitatge. Sánchez ha recordat que el 60% dels i les joves d'entre 16 i 24 anys tenen contractes temporals, tot i que els llocs de treball que ocupen no tenen caràcter temporal. També ha denunciat els alts preus de l'habitatge degut a les polítiques de la dreta neolliberal: "no creiem en la llei d'oferta i demanda com llei sagrada per resoldre l'accés als drets fonamentals". "Cal incidir en els habitatges buits, cal incidir en la promoció privada i cal crear un parc d'habitatges protegits". Per tot això, ha recordat, cal un govern plural d'esquerres.
El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha dit "l'1 de novembre decidim entre la Catalunya dels drets i la Catalunya dels xecs. Miralles ha volgut remarcar que "no volem que torni la Catalunya pija ha governar amb les seves polítiques de finançament d'escoles privades controlades per l'Opus".La coordinadora de Joves d'Esquerra Verda, Laia Ortiz, ha destacat la necessitat d'un Pacte Nacional per l'Emancipació ja que “calen polítiques per l’emancipació, perquè cada vegada marxem més tard de casa i s’allarga més el període de vida precària”.
El candidat d'ICV-EUiA, Joan Saura, ha conclós l'acte sentenciant: “Cal dir ben clarament que no hi ha modernització amb el joves en situació de precarietat sense poder emancipar-se. Això no és modernització”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada