20 de setembre 2006

MÉS SERVEIS PÚBLICS A LA CIUTAT!


Esquerra Unida i Alternativa, des del Grup Municipal d'ICV-EUiA de l'Ajuntament de Santa Coloma seguim reclamant el compliment dels acords establerts en el Pressupost de 2006.
En l'aprovació del Pressupost de 2006 i de forma verbal el PSC es va comprometre a incrementar els treballadors/es dels Equips Bàsics de Serveis Socials d'Atencio Primaria a la zona Sud.Aquesta es una petició que va fer el Grup Muncipal d'ICV-EUiA per tal de reforçar les actuacions en la llei de barris, i per incrementar els recursos en una zona on el risc d'exclussió social i la pobressa és mes alt.
En el transcurs de l'any des de l'Ajuntament s'ha augmentat la plantilla de la policia local, s'han augmentat els serveis de neteja i els recursos del Pla per a la convivencia amb l'increment de Mediadors de Carrer. Des de la Generalitat s'han millorat els serveis de salut i d'ensenyament.Totes aquestes actuacions les considerem encertades. Pero creiem que si s'incrementan els serveis de detecció peró no les ajudes i els recursos socials, estarem saturant els serveis socials.Demanem l'incrent de la ratio de professionals de Serveis Socials a la zona sud.

Noticia apareguda en el Punt.Barcelonès Nord. Santa Coloma triplica el nombre de mediadors socials que hi ha a la ciutatA.B.. Santa Coloma de Gramenet

Un total de 20 professionals de la mediació s'han incorporat aquest estiu a l'Ajuntament de Santa Coloma per reforçar el contingent de 10 mediadors socials que hi ha fins ara a la ciutat, segons va informar ahir el consistori colomenc. Les aportacions econòmiques tant del Ministeri de Treball i Afers Socials com de la Diputació de Barcelona han fet possible l'increment de personal.
Aquests professionals de l'àmbit de les ciències socials i amb ampli coneixement d'idiomes desenvoluparan la seva tasca als carrers, comerços i comunitats de veïns del municipi. La major part, però, treballaran conjuntament amb la policia local per tal d'evitar o afrontar les tensions socials que es puguin produir per qüestions que afectin la convivència. Fonts municipals destaquen el treball de la policia local, basat en la proximitat i la prevenció. És en aquest context en què és important el paper del mediador. L'ús inadequat dels espais públics o privats i les relacions entre veïns són alguns dels temes en què han d'intervenir els mediadors.
Tot i celebrar l'arribada d'aquests professionals de la mediació ciutadana, el regidor de Serveis Socials de Santa Coloma, Àngel Pla (ICV-EUiA), va reclamar ahir més recursos: «Reclamem principalment l'increment de la ràtio de treballadors socials dels barris del sector sud de la ciutat.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada