07 de setembre 2006

L’11 DE SETEMBRE EUiA DE SANTA COLOMA RETRÁ UN HOMENATGE A LES BRIGADES INTERNACIONALS


Per Esquerra Unida i Alternativa la Diada Nacional de Catalunya n’és un compromís amb la llibertat, amb la justícia social i amb els drets dels pobles, l’11 de Setembre no pot ser només una jornada festiva, ha de ser una jornada reivindicativa i d’homenatge a tots/es aquells/es que van lluitar pels drets socials i nacionals del poble català.

Es per aquest motiu que aquest any en que es celebra el 75 aniversari de la proclamació de la II República i que va suposar la recuperació de las institucions de la Generalitat i del Parlament de Catalunya i en el marc de la tradicional ofrena floral a Santa Coloma de Gramenet Esquerra Unida i Alternativa retrem homenatge a las Brigades Internacionals.

Les Brigades Internacionals eren unes unitats formades per més de 50.000 voluntaris vinguts de 54 països d'arreu del món per lluitar en la guerra civil espanyola al costat de la república i en contra dels exercits colpistes del general Franco, Els primers brigadistes en arribar ho feren el 14 d'Octubre de 1936 procedents de França, Alemanya, Bèlgica i Itàlia. Van participar en diverses batalles, destacant en la defensa de Madrid i a la Batalla de l’Ebre, clau en la defensa de Catalunya de l’avenç feixista, fins que el 23 de setembre de 1938 es retiraren a conseqüència de la intervenció estrangera del comitè de no intervenció.

L’internacionalisme i la fraternitat entre els treballadors i treballadores d’arreu del món, van ser el motor que va empènyer a aquests homes i dones a donar la seva vida en la lluita contra el feixisme, i per la llibertat. La seva lluita és també la nostra, el seu record no ha de quedar en l’oblit.

1 comentari:

  1. Magnífico vuestro recuerdo a los Brigadistas en el homenaje a la Senyera de hoy, 11 de Setembre.

    Seguís siendo los únicos que marcais la diferencia; mucha parafernalia de unos, y mucho ombliguismo de otros.

    Bon cop de falç!

    ResponElimina