23 de febrer 2007

AMMNISTIA INTERNACIONAL REALITZA A STA.COLOMA UNA ACCIÓ DE DENUNCIA QUE LA LLEI D'ARMES ÉS UN "COLADOR"









Acte simbòlic per denunciar que “la llei d'armes és un colador”
Recollida de signatures perquè la proposta eviti violacions dels drets humans i pobresa


On: Santa Coloma de Gramenet, Rambla Sant Sebastià / Marina
Quan: Diumenge 25 de febrer de 2007, 12:00 a 14:00

ACTE PER A LA PREMSA GRÀFICA I LA TELEVISIÓ: Portaveus dels grups d'Amnistia Internacional a Santa Coloma de Gramenet i Badalona presents a l'acte.

Integrants del grup d'Amnistia Internacional i d'Intermón Oxfam escenificaram a Santa Coloma de Gramenet diumenge 25 de febrer a les 12:00 hores amb un acte simbòlic amb el lema "Aquesta llei d'armes és un colador".

Conjuntament amb Greenpeace, Amnistia Internacional i Intermon Oxfam han iniciat una recollida de signatures ciutadanes al carrer i mitjançant internet dirigides al Portaveus de la Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats que han de dur la proposta de llei d'armes espanyola a tràmit parlamentari.

Els activistes faran una performance amb un “colador” gegant que permet veure com les armes arriben a destinacions inadequades; és a dir, a països en conflicte o que violen els drets humans.

D'aquesta manera es simbolitzarà tot el que està sent denunciat a través de l'informe “Comercio de Armas en España: Una ley con agujeros” , on es denuncien les deficiències de la llei i on s'hi aporten recomanacions per millorar el seu contingut. Es fa palés que aquesta Llei de comerç d’armes que ha proposat el Govern, reclamada durant anys per Amnistia Internacional, Intermón Oxfam i Greenpeace amb el recolzament de centenars de milers de persones, ha defraudat les expectatives de les organitzacions. La principal conclusió és que si no es modifica durant la seva tramitació parlamentària, la llei no suposarà un veritable avançament per impedir que les armes espanyoles arribin a destinacions equivocades, incloent-hi països on es violen els drets humans o en situacions de pobresa.

Espanya té la seva responsabilitat en aquest el descontrol del comerç d'armes que provoca mort, patiment i alimenta les violacions de drets humans i aquest projecte de llei és una oportunitat única per a situar-se com a un dels països més responsables en aquest terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada