09 de maig 2007

COMPROMÍS 100% AMB LA INCLUSIÓ SOCIAL



La coalició ICV-EUiA va realitzar el passat dijous dia 3, al centre cívic de Can Mariner, l’acte “Compromís 100% amb la inclusió social”, amb les intervencions d’Àngel Pla i de Loli Gómez, cap de llista de la coalició.


La coalició sempre ha defensat que cal treure de la invisibilitat les situacions d’exclusió social, i la necessitat de fer-hi front des de la transversalitat, atesa la complexitat del tema, i l’optimització i l’increment dels recursos econòmics i professionals.

S’ha de fer sota el paraigües del Pla per la Inclusió Social, que s’ha desenvolupat aquest mandat, treballant de forma conjunta amb Educació, Grameimpuls, Salut i Habitatge.


Des de l’àmbit territorial s'ha de reforçar la Llei de Barris a la zona Sud, amb projectes de desenvolupament comunitari, i amb més professionals als Serveis Socials i en la intervenció i mediació, però des de l’actuació conjunta.


També amb polítiques socials adreçades a determinats col•lectius, infància i adolescència, amb projectes específics com el gresol de cultures, l’anem i tornem de l’escola, prepara el teu futur o els pretallers. I amb el reforç als Centres Oberts existents.


És bàsica la construcció d’escoles bressol municipals. Creiem que cal donar prioritat a la zona Sud, amb una Casa dels Infants amb servei materno-infantil, de reforç i ajut a les mares i pares.


Cal dotar de més recursos la ciutat per al col•lectiu de gent gran, amb més cobertura dels Serveis d’Atenció Domiciliària, places públiques en Centres de Dia, Residències i Pisos Tutelats. Reclamem que la Generalitat construeixi la Residència del Miguel Hernández a Can Calvet.


Tanmateix s’ha de fer més actuacions a les persones que pateixen malalties mentals i discapacitats, amb millora e increment dels recursos i amb col•laboració amb les entitats que representen aquest col•lectius.


D’altres col•lectius on cal incidir doten de més recursos, son els de drogodependències i en exclusió social. Cal fer créixer recursos com el Banc d’Aliments, però és necessari també habilitar un espai de menjador social a la ciutat, atès que l’actual no esta complint amb la seves funcions. ICV-EUiA creiem necessari un Alberg d’ Acollida Comarcal al Barcelonès Nord, per atendre situacions d’emergència, desnonament, sense sostre o d’altres situacions de risc.


Un dels principals problemes socials a la ciutat és l’ habitatge, Santa Coloma ha de desplegar la Llei pel Dret a l’Habitatge, amb la Xarxa de Mediació de Lloguer Social, on col•lectius de persones més grans de 35 anys (pensionistes, famílies monoparentals, amb rendes baixes... ) podrien gaudir dels mateixos avantatges que tenen els joves a la Borsa Jove d’habitatge. S’ha de posar ordre en els pisos municipals i que formis part de la Xarxa de Pisos per la Inclusió amb seguiment de las situacions per part dels Serveis Socials Municipals.


Aquest mandat s’ha incrementat un 60% el pressupost de Serveis Socials a l’Ajuntament, el mandat 2007-2011 cal doblar l’Aportació Municipal als Serveis Socials i arribar-hi als 2 milions d’euros.


I tot això s’ha de fer amb la màxima participació i transparència, i amb propostes i debat al Consell Municipal de Salut i Serveis Socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada