05 de maig 2007

LLIBRES DE TEXT:INTERVENCIO DE LA PORTAVEU DEL GM ICV-EUiA EN EL PLE DEL DIA 2 DE MAIG


En primer lloc vull dir que compartim que les famílies amb nens i nenes en edat escolar estiguin contentes amb aquesta mesura que representa un estalvi per a la economia familiar.

Ara bé, creiem que el procediment no ha estat l’adequat:

Primer: Vostè fa pública fa dues setmanes aquesta proposta que avui portem a Ple sense haver passat per cap òrgan de govern i sense haver parlat amb la comunitat educativa. Cal que recordem que fa mesos que no es reuneix el plenari del Consell Escolar Municipal.

Segon: Perquè a 4 mesos de l’aprovació del pressupost municipal d’aquest any, no es va tenir en compte cap assignació pressupostària per fer front a aquesta despesa.

Entenem que mesures d’aquestes característiques en precampanya electoral no ajuden a la democràcia i provoquen descrèdit de la classe política.

En alguns mitjans de comunicació ja han sortit crítiques com la crònica de la Vanguardia “Tómbola: si no toca un pito, toca una pelota”.

Cal que vostès es posin a treballar immediatament per aconseguir que es compleixin els acords del Pacte de govern d’Entesa de la Generalitat i per desenvolupar l’extensió del programa de reutilització de llibres de text i d’altres materials didàctics que impulsa la Generalitat de Catalunya i que recull el Pacte Nacional per l’Educació.

Aquests acords també inclouen promoure la cultura del reciclatge, el consum racional i sostenible i l’estalvi ecològic així com l’estima i la cura dels llibres i del material didàctic.

El proper curs hem de comptar amb els diners de la Generalitat per fer front a aquesta despesa.

I també hem de tenir en compte que actualment aquest Ajuntament està rebent finançament suplementari del Govern Central per la nostra singularitat econòmica i no ens agradaria que per assumir competències que no són nostres, poguéssim perdre aquest tractament especial que se’ns dóna.

Voldríem fer un reconeixement explícit a aquelles escoles de Santa Coloma que han estat treballant en el programa de reutilització dels llibres. Així com agrair a les escoles de Santa Coloma que mai cap nen o nena no tingués llibres per motius econòmics.

Vull recordar que Iniciativa per Catalunya Verds vàrem engegar l’any 2000 una campanya de recollida de signatures i vam presentar una Moció en el Ple sobre aquest tema. Demanàvem al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que els llibres de text i el material escolar fossin gratuïts i propietat dels centres educatius de manera progressiva al llarg del període 2000-2003.

Així doncs, nosaltres votarem afirmativament la proposta que avui se’ns presenta, malgrat no estar d’acord amb les formes.

Els diners que gestionem són públics. Hi ha un govern a la ciutat i el pressupost s’ha de gestionar de manera rigorosa, transparent i participativa. Aquestes no són maneres ètiques de funcionar democràticament. Més aviat semblen alcaldades i recorden conductes d’altres temps.

Finalment i per acabar no podem deixar de fer esment a una competència que com a Ajuntament sí tenim, que és la creació de places d’escola bressol. En aquests 4 anys només hem estat capaços de posar en marxa una llar d’infants, instal·lada de forma provisional, i que només ha comportat la creació d’una vintena de places noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada