28 de maig 2007

MOLTES GRACIES A TOTES LES PERSONES QUE HAN DONAT SUPORT AMB EL SEU VOT A ICV-EUiA


La Junta Electoral haurà de decidir si a ICV-EUiA ens correspon un quart regidor o, pel contrari, aquest escó l’adjudica a la candidatura Gent de Gramenet. Un cop se sàpiga definitivament aquest extrem, les eleccions municipals a Santa Coloma seran ja aigua passada.


La gran abstenció que s’ha produït, que ha superat de llarg el 50 per cent, ha perjudicat notablement les nostres expectatives de creixement. De fet, tots els partits han perdut vots en relació a les eleccions de 2003, llevat dels que es presentaven per primer cop.
ICV-EUiA ha obtingut 4.575 vots, un 12,13% del total, la qual cosa es tradueix en 4 regidors si, com s’espera, la decisió final de la Junta Electoral ens és favorable. Loli Gómez i tots els homes i les dones que l’acompanyàvem en la candidatura volem agrair de tot cor la confiança dels votants, així com felicitar al partit guanyador d’aquests comicis, el PSC, i en especial al seu candidat a l’alcaldia, Bartomeu Muñoz. Aquesta felicitació es fa extensible als partits que han pujat electoralment.


A l’àrea metropolitana de Barcelona no s’han acomplert les expectatives, més aviat, s’ha baixat en percentatges. S’ha patit un desgast per les crítiques al govern de la Generalitat, centrades a la darrera setmana en la figura del conseller d’Interior, Joan Saura. La campanya a Santa Coloma també ha sigut molt dura vers ICV-EUiA.


Passat el primer moment de decepció, i un cop s’hagin valorat els resultats acuradament, decidirem què fer, i l’organització es posarà treballar de nou i sense pausa pel bé de la ciutat.

1 comentari:

  1. Pues parece que al final ICV-EUiA tendrá 4 concejales. Y el cuarto es Angel Plà.
    La verdad es que me alegro de que Angel esté en el ayuntamiento, pero me dá rabia que sea a costa del concejal de Gent de Gramenet. ICV-EUiA corre el riesgo de volver a caer en los mismos errores y no darse cuenta, otra vez, de que Santa Coloma necesita YA una OPOSICIÓN de izquierdas. Me temo que volveremos a oir el discurso de la gestión de areas sociales, la diferenciación y demás retórica ya conocida. La gente que está cansada del Bartu no ve en la coalición una alternativa, sino unos socios de gobierno.
    Mi voto ha sido para ICV-EUiA, pero desde luego hubiera preferido que Gent hubiera conseguido 1 concejal. La entrada de Gent podía haber sido un revulsivo para las cúpulas de los partidos a la izquierda de los socialistas en Santako. Desde mi modesta opinión, ICV-EUiA debería ser valiente y dar un golpe de timón. Trabajar por la unidad de acción de las izquierdas y intentar que dentro de 4 años haya una gran entesa de ICV,EUiA, Gent, ERC y PCPC (8067 votos. 21'42%. Unos 7 concejales en estas elecciones), que haga frente de verdad al PSC.
    Eso desde el gobierno no es posible. Desde dentro, a EUiA solo le queda la lucha de conseguir el nº2 de la lista del 2011 o llorar por quedarse fuera.

    ResponElimina