09 de maig 2007

EUiA REITERA LA SEVA OPOSICIÓ A LA LLEI DE PARTITS I DEMANA LA PARTICIPACIÓ DE ‘TOTES LES OPCIONS POLÍTIQUES SENSE EXCLUSIONS’ A LES ELECCIONS


EUiA ha reiterat la seva oposició frontal a la Llei de Partits.


Una legislació que ha provocat la il·legalització d’opcions polítiques que representen una part important de la societat basca, en concret de l’esquerra abertzale.


En aquest sentit, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha manifestat que “és necessària la derogació de la llei, que considerem no democràtica, a la vegada que creiem que totes les opcions polítiques, sense exclusions, han de poder participar lliurement a les pròximes eleccions municipals que se celebraran també a Euskadi”.Recordem que l’esquerra abertzale ha impulsat plataformes ciutadanes per tal de poder ser políticament representada de cara als comicis.


Malgrat això, la majoria de candidatures, les d’ANB a hores d’ara, estan en el punt de mira de la judicatura de l’estat. Miralles ha demanat “que la judicatura actuï contra persones si tenen delictes, però no contra candidatures que defensen idees i lluites polítiques a través de les fórmules previstes per les vies democràtiques”.


Finalment, el coordinador general d'EUiA ha puntualitzat que l'esquerra abertzale no pot perdre en aquests moments "una nova oportunitat per desmarcar-se definitivament de la violència".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada