07 de març 2007

150 PERSONES ES CONCENTREN A LA PLAÇA SANT JAUME EN PROTESTA PER LA SINISTRALITAT LABORAL.L'ACCIÓ HA ESTAT CONVOCADA PER EUiA


L’acció, on ha participat Jordi Miralles, estava convocada per EUiA

La Plaça de Sant Jaume ha acollit avui la primera concentració convocada per Esquerra Unida i Alternativa en solidaritat amb les víctimes per accidents de treball a Catalunya i en protesta pels alts índex de sinistralitat laboral. La concentració s’ha fet a les 12 del migdia i ha comptat amb la participació de diversos càrrecs electes de la formació, com els diputats Jordi Miralles, també coordinador general, i Mercè Civit, portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament. Després de la concentració, on s’ha desplegat una pancarta amb el lema “El treball és un dret, no és un risc. 2007: 15 morts”, Miralles ha explicat que l’acció s’emmarca en la voluntat d’EUiA de “fer visible la greu situació d’inseguretat que pateixen molts treballadors i treballadores a Catalunya i que recau principalment en la irresponsabilitat de les empreses.

Per això creiem que és necessària més informació i formació per als treballadors. Però sobretot més inspecció que vagi acompanyada de sancions exemplars a les empreses que incompleixen la llei en prevenció de riscos laborals, tenint en compte que la butxaca és la única cosa que els preocupa”.A la concentració també hi han assistit dirigents d’EUiA com la responsable de Món del Treball, Núria Lozano, i altres càrrecs de govern de la formació, com el Director General de Relacions Institucionals, Fèlix Alonso i el Director del Servei de Meteorologia de Catalunya, David Rodríguez. Hi ha participat, entre altres regidors d’EUiA, el de Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona Ignasi Fina. La protesta ha tingut el suport de personalitats rellevants del món del treball no vinculades a EUiA, com la responsable de Salut Laboral de CC.OO a Catalunya, Neus Moreno o el president de l’Associació de Treballadors Pakistanesos, Javed Ilyas.La concentració, recordem, és una de les mesures acordades per la direcció d’Esquerra Unida i Alternativa per tal de conscienciar la societat d’una xacra social, la sinistralitat laboral, que a Catalunya acaba amb la vida i la salut de centenars de treballadors l’any. L’objectiu de l’organització és mantenir la convocatòria de concentracions el primer dimecres de cada mes si continuen morint treballadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada