07 de març 2007

8 DE MARÇ:LA POLITICA EN VIOLETA


La portaveu d’EUiA i portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Mercè Civit, i el coordinador general d’EUiA i vicepresident parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, encapçalaran la delegació d’Esquerra Unida i Alternativa que participarà demà dijous, 8 de març, a la manifestació convocada unitàriament a Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Dones Treballadores. Per part de l’organització també hi assistirà, entre altres càrrecs electes, la responsable de l’Àrea de la Dona, Adelina Escandell.

EUiA participarà en la marxa, que sortirà des de la plaça Universitat a les 19.00 hores, amb el lema “8 de març de 2007: la política en violeta”.

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones Treballadores. Esquerra Unida i Alternativa volem que aquesta commemoració sigui una festa però també que serveixi per denunciar la situació de les dones a nivell nacional i mundial.
Perquè les dones que representem la meitat de la humanitat patim una doble explotació, la de ser treballadores i a més dones. Amb les nostres lluites i organitzacions vam aconseguir els drets formals però encara hi ha una gran distància entre els drets assolits i la seva aplicació. Tot plegat mostra la crisi del model patriarcal.
Les desigualtats entre homes i dones es manifesten en tots els àmbits, tant públics com privats: desigualtatS salarials, més precarietat laboral, violències en l’àmbit familiar i laboral, el temps dels treballs i la seva distribució, la poca representació en els càrrecs públics. Les lleis que anem conquerint sabem que ajuden a avançar en la consecució dels drets, però calen també uns canvis socials perquè les dones en puguem gaudir plenament
Com a organització política que fem possible el Govern d’Entesa tenim el compromís que s’aprovin La llei pels drets de les dones contra la violència masclista i la Llei per a la igualtat però també de promoure i fer avançar altres lleis i actuacions amb perspectiva de gènere: joventut, cooperació, immigració, habitatge, treball, educació, salut. Però a més, des de la societat civil treballem per un nou pacte social entre homes i dones que comporti plens drets de ciutadania per a tothom.
Volem avançar des del respecte al pensament individual cap a una societat laica on el punt de trobada entre totes les persones sigui el respecte als drets humans. Manifestem la nostra voluntat de lluitar contra els fonamentalismes i integrismes que pretenen limitar els drets de les dones, però també els dels homes.
I en un àmbit com el municipal en què el poder polític està molt a prop de la ciutadania, impulsarem, no només que les dones estiguem representades en tots els llocs de decisió, sinó que es promoguin actuacions des dels diferents àmbits: urbanístics, mobilitat, equipaments... que posin com a centre de les prioritats les necessitats de les persones.
Us convidem a participar en tots els actes d’aquest 8 de març.
Esquerra Unida i Alternativa seguirem treballant per un món just i solidari on la violència cap a les dones representi un trist record del passat.
8 març del 2007

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada