07 de març 2007

ELS TREBALLADORS DE SAS AFILIATS A EUiA INFORMEN SOBRE EL TANCAMENT DE LA PLANTILLA A LA FÀBRICA


Els treballadors i treballadores de l’empresa SAS, subcontractada per SEAT per a fabricar el model Ibiza, s’han tancat a la fàbrica per a impedir el seu desmantellament, després que la direcció els anunciés un expedient de regulació que pretén eliminar la totalitat de la plantilla. Els afiliats d’EUiA que treballen a SAS informen que, dijous a la tarda, la direcció de l’empresa va enviar un comunicat a fàbrica on anunciava els treballadors la seva intenció de parar l’activitat amb caràcter immediat: la matinada de divendres a dissabte.

El comitè d’empresa, majoritàriament de CC OO, ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia per tancament il.legal, perquè, segons expliquen, la direcció de SAS ha actuat al marge de la normativa vigent, ha donat totalment de banda als representants dels treballadors i l’expedient d’extinció dels 300 contractes de plantilla, a data d’avui, no ha estat presentat enlloc.

Els companys d’EUiA que treballen a SAS informen que la direcció de l’empresa argumenta causes de caràcter econòmic, però “són ells qui renuncien al contracte amb SEAT que tenia durada fins el 2008 per a fabricar el model Ibiza”. Segons els companys, “la política de reducció de costos laborals i de plantilla que duu a terme SEAT està a darrera de tot, SAS només és el braç executor”.

Per la seva banda, l’empresa ha denunciat la plantilla per ocupació il.legal i robatori, però la guàrdia civil ha comprovat que els treballadors de SAS el que fan és exercitar el seu dret a defensar el lloc de treball i que no han robat res, més quan la plantilla s’ha trobat que els estris imprescindibles per fabricar l’Ibiza han desaparegut de la fàbrica.

El proper dilluns 5 de març, a les 9.30 hores, hi haurà una mediació davant l’autoritat laboral per les denúncies creuades. Una hora abans la plantilla de SAS es concentrarà a la porta del Departament de Treball, al carrer Albareda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada