30 de març 2007

ICV-EUiA S'ABSTÉ EN EL PLA MUNICIPAL D'HABITATGE 2007-2011


PLA D’HABITATGE 2007-2011

Aquest mes de Març s’ha presentat el Pla per l’Habitatge 2007-2011, en el que s’inclou tot un seguit d’actuacions en matèria d’habitatge que ha d’abordar l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al llarg dels propers quatre anys.

Es construiran 1.087 habitatges, els primers 249 de lloguer per a joves, els primers 69 habitatges tutelats per a la gent gran, una reserva per ciutadans/es amb mobilitat reduïda i una part serà per reallotjats d’operacions urbanístiques i de venda per a joves.

Aquesta es una proposta:
· No dona una resposta integral i objectiva al problema de l’habitatge a la ciutat, el primer problema social a la ciutat: així ho constaten els Serveis Socials, som la 11 ciutat de l’Estat amb els preus més alts d’habitatge, som la penultima ciutat amb Renda Bruta Familiar Disponible de Catalunya (25 punts per sota de la mitja), i un 3 per mil de la població te una Renda Minima d’Inserció.
· feta de forma unilateral, per part del PSC, sense discussió als organs de
Participació Ciutadana.
· feta d’esquenes i d’amagat de les altres formacions que en formem part de l’equip de Govern, ICV-EUiA i CiU.
· Partidista, el PSC va realitzar una roda de premsa tot just finalitzada la Junta de Govern i és va fer una apropiació de la proposta
· Que no aporta cap novetat, totes les promocions menys una estan aprovades per Ple Municipal, alguna com la de SSTT i la de Front Fluvial, no van ser aprovades per EUiA.
· Amb gust electoralista, es tractava de possar un titular a la premsa, perqué hauria de ser una proposta molt més complerta i que s’inclogués al proper PLA D’ACTUACIÓ DE MANDAT.
· Escapçada, doncs és incomplerta, no desplega les eines per que Santa Coloma s’aprofiti de la Llei pel Dret a l’Habitatge.
· Inclou espais verds, que no han estat debatuts en el Ple Municipal, i els destina a habitatges.
· Sectorial i excloent, aquelles familes amb dificultat d’accés a l’habitatge (families monoparentals, families amb poc recursos i en risc d’exclusió social), no es veuen reflectides dins d’aquest PLA.No inclou i esta aprovat pel Ple Municipal la XARXA DE MEDIACIÓ DE LLOGUER SOCIAL que faria que aquestes families poguessin accedir als habitatges buits que es possin en lloguer.
· Gens agosarada, no en parla res dels pisos de titularitat municipal que podrien estar inclosos dins d’una Xarxa de Pisos per a la Inclusió, per fer seguiment i destinar-los a col.lectius i a situacions d’emergència social, en diverses tipologies: compartits, tutelats, cedits a entitats del tercer sector...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada