07 de març 2007

EL PSC PRESENTA EL PLA D'HABITATGES 2007-2011 SENSE PARTICIPACIÓ NI CONSENS


L'Alcalde de Santa Coloma va presentar el dimarts día 6 de Març el PLA D'HABITATGES 2007-2011, un document sense discussió participativa i on ICV-EUiA no hem estat informats. De fet aquest document no aporta res de nou, ja que inclou totes les aprovacions fetes durant aquest mandat incloent aquelles on EUiA ha mostrat discrepancies molt significatives: FRONT FLUVIAL, SERVEIS TERRITORIALS...


Aquest es l'article publicat a EL PUNT 07-03-07


Barcelonès Nord.

Muñoz presenta mil pisos socials sense els socis de govern

ICV-EUiA denuncia que no va ser convidada a la roda de premsa i critica «l'estil» de l'alcalde


Santa Coloma de GramenetL'alcalde de Santa Coloma, el socialista Bartomeu Muñoz, va presentar ahir als mitjans de comunicació el programa municipal en matèria d'habitatges de protecció pública per al proper mandat, que inclou un total de 1.087 pisos nous. Això suposa més del doble dels pisos públics fets al llarg del mandat actual. Els beneficiaris dels habitatges socials seran joves, veïns expropiats, gent gran i persones amb mobilitat reduïda. L'alcalde colomenc va presentar aquestes actuacions sense tenir en compte cap dels socis govern. Això ha empipat especialment ICV-EUiA, que ahir va criticar «l'estil» de Muñoz. CiU no va fer cap valoració.
+ Muñoz, acompanyat de Moraira, al començament de la roda de premsa d'ahir al migdia.
Gairebé una tercera part dels pisos previstos pel programa d'actuacions en matèria d'habitatges de protecció pública 2007-2011 seran de lloguer a preus assequibles, segons va dir l'alcalde Bartomeu Muñoz. Es construiran 249 pisos de lloguer per a joves i 69 per a gent gran. Els primers 48 es començaran a construir els propers mesos als terrenys de la Pallaresa en l'anomenat projecte Cúbics. Aquesta és una de les principals novetats de l'oferta d'habitatge social que es durà a terme els propers anys a Santa Coloma de Gramenet.
La resta dels habitatges anunciats, 769, seran de venda. Això fa que en total els operadors públics Gramepark (Ajuntament), Regesa (Consell Comarcal) i Incasol (Generalitat) i altres operadors privats construiran un total de 1.087 pisos. «Som la cinquena ciutat de Catalunya en nombre d'habitatge públic», va afirmar l'alcalde colomenc en la presentació de les diferents actuacions. Les fases segona i tercera del front fluvial (290 pisos de venda), Jaume Balmes (100 pisos de venda) i la Pallaresa (100 pisos de lloguer) destaquen pel nombre d'habitatges que es construiran.
Els objectius de totes aquestes construccions són, segons va dir l'alcalde, afavorir els colomencs amb rendes baixes i mitjanes, evitar la marxa dels joves i oferir habitatges protegits tant a la gent gran com a les persones amb mobilitat reduïda.
Muñoz, acompanyat dels també regidors socialistes Manuel Dobarco, Carmen Moraira i Víctor Álvarez, va anunciar el pla minuts després de despatxar amb els seus socis de govern.

ICV-EUiA, però, li recrimina que no els informés de l'acte amb els mitjans de comunicació. «Li recordem que som tres socis i que la ciutat no és seva ni els diners municipals tampoc», va dir la líder ecosocialista Loli Gómez. Per ella, l'alcalde està accentuant «el seu estil» coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals. L'altre soci del PSC en el govern de la ciutat, CiU, no va fer cap valoració del fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada