La jornada programatica del passat dissabte día 3 de març va servir per començar a treballar el programa de la coalició ICV-EUiA a Santa Coloma. Un procés que continuarà amb el debat en tallers:
ICV-EUiA de Santa Coloma convoca tres cafè-tertúlies per parlar de diferents aspectes de la nostra ciutat i, d’aquesta forma, enriquir el procés participatiu entorn el programa electoral d’ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet.
1.- Una ciutat cohesionada, amb drets i benestar per a tothom
Dijous 15 de març a les 19.30 hores. Cafè Isalba
2.- Santa Coloma ecològica, amb un model econòmic i urbà sostenible
Dijous 22 de març a les 19.30 hores. Cafè Isalba
3.- Un espai públic quotidià, participatiu, convivencial i divers
Divendres 30 de Març. Lloc per decidir
1.- Una ciutat cohesionada, amb drets i benestar per a tothom
Dijous 15 de març a les 19.30 hores. Cafè Isalba
2.- Santa Coloma ecològica, amb un model econòmic i urbà sostenible
Dijous 22 de març a les 19.30 hores. Cafè Isalba
3.- Un espai públic quotidià, participatiu, convivencial i divers
Divendres 30 de Març. Lloc per decidir
Cada grup tindrà un coordinador que comptarà amb tu i et farà arribar informació més detallada (telèfon 93 462 40 07).
Aquestes son les 33 PRIORITATS D'ICV-EUiA
Realitzar un ample debat polític i ciutadà que ens porti a tenir un Pla Estratègic que, com al seu dia va ser el Pla Popular, sigui la guia del treball del teixit social i dels governs municipals.
Impulsar un “Acord pel desenvolupament sostenible de Santa Coloma, fonamentat en criteris de cohesió social i sostenibilitat, fet al sí del govern municipal i debatut al Consell de Ciutat, per abordar el creixement urbanístic i corregir els desequilibris territorials
Regenerar la Zona Sud intervenint de forma global des de tres vessants: les obres urbanístiques, la cohesió social i la participació del veïnat. Cal canviar la seva situació de degradació i aconseguir equilibrar la ciutat.
Fer la 2ª fase de Can Zam i aconseguir el gran parc que Santa Coloma necessita. Ha de ser l’ enllaç verd que connecti el parc fluvial del Besòs amb el parc de la Serralada de Marina i el parc Europa. Un parc sense habitatges dintre, sense divisió dels jardins Moragues i sense circulació interior.
Remodelar i reformar totalment el passeig de la Salzereda, al Riu Sud i convertir aquesta zona en un gran espai verd i d’esbarjo, amb un aparcament soterrani i connectat amb el parc Fluvial
Reformar el passeig d’en Llorenç Serra, en forma de bulevard o rambla, per unir la plaça de la Vila i la Rambla amb el riu, el passeig de la Salzereda i el pont Vell.
Gestionar davant el Ministeri de Foment la redacció del projecte i el posterior finançament de l’ampliació de la cobertura del 2º Cinturó fins el Recinte Torribera.
· Fer un urbanisme reequilibrador en els barris, amb molta proximitat dels regidors i les regidores, amb la participació de les entitats i la ciutadania. Cal descongestionar i esponjar els barris, tot ampliant les zones d’esbarjo: places, zones verdes, amb mobiliari urbà modern i còmode per tal que els colomencs puguin trobar-se bé i viure còmodament.
· Gestionar l’obertura del metro durant tota la nit els caps de setmana i una millora significativa de la xarxa d’autobusos nocturns.
· Estudiar, amb les institucions metropolitanes, la possibilitat de construir una línia de tramvia des de Sant Adrià al Recinte Torribera per apropar-nos al Poble Nou.
· Estudiar, davant la propera reestructuració i potenciació de les línies de Rodalies Renfe, l’apropament d’una estació de tren a la nostra ciutat, amb l’objectiu augmentar l’oferta de transport als colomencs que treballen i/o es desplacen al Vallès o al Maresme.
· Construir aparcaments soterranis i crear places per a motos a la calçada i als aparcaments soterranis.
· Implantar les “zones 30” (vies amb velocitats màxima de 30 Km/hora) als carrers secundaris i a l’entorn de les escoles. Aquestes “zones” són la millor garantia per circular en bicicleta ja que són segures i no necessiten d’un carrer específic.
Complementar, amb una partida econòmica important, la subvenció de la Generalitat, per tal d’incentivar la rehabilitació i millora de habitatges: façanes i instal·lació d’ascensors, donant prioritat als barris més deficitaris en matèria d’ accessibilitat
Impulsar politiques publiques d’habitatge de venda i de lloguer per a joves i per persones amb especials dificultats mitjançant les Oficines d’habitatge, tot fent publicitat adreçada als propietaris de pisos desocupats, informant-los dels avantatges d’acollir-se a aquesta modalitat i cercant formules per incentivar-ho.
· Aplicar mesures per reduir la contaminació lumínica, i per tant el malbaratament energètic, mitjançant un Pla d’adaptació de l’enllumenat públic a la normativa vigent.
Implantar l’estratègia de les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar, tot posant en marxa, ja, la recollida selectiva de la matèria orgànica.
· Aplicar amb rigor la llei d’instal·lació de antenes de telefonia mòbil
· Millorar la protecció i recuperació de la Serra de Marina augmentant els recursos econòmics del “Consorci” fins arribar al mateix nivell de relació euro/habitant que s’inverteix al parc de Collserola.
· Lluitar contra l’abandonament de l’escolarització obligatòria a l’ESO mitjançant un programa adreçat als adolescents que inclogui una acció integral tant en l’àmbit familiar, com en el lleure i en el pre-laboral.
· Posar a disposició de la Generalitat l’antiga escola “Miguel Hernández” per a la construcció d’una residència d’avis.
· Aprofundir i reformular el Pla de la Convivència Intercultural. Incrementar els recursos en les polítiques d’acollida dels immigrants i assegurar serveis públics de qualitat a tots els colomencs, tot garantint els mateixos drets i deures.
· Crear la Xarxa pública d’escoles bressol, construint una per barri, per poder oferir plaça, en els propers anys, a tots els infants.
· Augmentar els programes educatius adreçats als alumnes amb fracàs escolar i potenciar el lligam amb l’institut, tot assegurant una formació ocupacional que ofereixi sortides professionals.
· Lluitar contra l’exclusió social i posar les polítiques socials en la prioritat de l’ajuntament, amb més recursos humans i econòmics i fent polítiques actives per la justícia social.
· Posar en marxa un equipament soci-sanitari a l’edifici de l’actual hospital, ja que properament entrarà en funcionament el remodelat i nou Hospital de l’Esperit Sant.
· Fer de la futura sala B del Teatre Sagarra un espai per el desenvolupant dels grups i entitats culturals, tot promovent la creació, la formació i la difusió teatral i cultural.
· Reforçar les polítiques de cooperació al desenvolupament consolidant el 1% per finançar projectes de cooperació, potenciant la Casa de la Solidaritat, reforçant el Fons Documental Joan Gomis i impulsant la Mostra de Cinema Documental de Temàtica Social i Solidaria.
· Garantir l’accés de la població a la pràctica esportiva en les seves tres vessants: escolar, de lleure i federat. Millorar i reformar les instal·lacions existents, tot assegurant un bon manteniment. Crear nous espais: zona esportiva de Can Zam...
· Fomentar la millora de la qualitat del comerç i mitjançant mesures urbanístiques facilitar la seva integració a tots els barris de la ciutat. Actuacions de renovació i reforma integral als mercats del Fondo i Sagarra.
· No augmentar la pressió fiscal per sobre de l’IPC. Controlar el dèficit pressupostari i reduir progressivament el deute per ampliar les partides d’inversió.
· Augmentar la plantilla de la Policia Local fins arribar als 195 policies al 2013, tot seguint les directrius de la Unió Europea, per tal de garantir un model de seguretat que es fonamenta en la prevenció i la protecció.
· Polítiques de joventut que impliquin impulsar el Consell de la Joventut i reformular el Casal de Joves com un espai autogestionat per entitats juvenils. Festa Major popular i participativa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada