10 de novembre 2009

ARTICLE D'OPINIÓ: "PSC DE SANTA COLOMA: SEMBLA QUE NO HAN ENTÉS RES!!!". ÀNGEL PLA


Pel que semblava ahir Santa Coloma havía de tenir nou alcalde. Be, de manera formal no doncs encara no s'ha reunit el Ple Municipal.

La participació en l'elecció d'un alcalde es fa en tres àmbits participatius: l'elecció del candidat a la sí del Partit (democràcia interna), el sufragi universal a les eleccions municipals (democràcia participativa) i proposta de candidat al Ple Municipal(democràcia representativa). Be, doncs el PSC de moment només te prioritat per una part, la primera la que ha de posar unes noves regles de joc en la seva organització local, establint nous equilibris i noves cares, homes/dones forts. Deuen pensar ja, en la estratègia pel 2.011, en com no han de patir electoralment, i com revalidar la majoria absoluta, absolutista afegeixo jo, que tenen d'ençà el 2.003.

Perdonin, però no han entès res, el que toca ara, es posar les mans amb els palmells cap a dalt, perquè tothom tingui clar que son ben netes, el que toca es fer un exercici de democràcia participativa, que a la ciutadania als colomencs, no els quedi ninguna mena de dubte de que la democràcia i la ciutat, estan abans que els partits.

I també ho dic, perquè en el si del Consistori segueix existint un "obscurantisme" que amb aquests fets es devien d'haver esvaït, gabinets de crisi que a les preguntes dels grups municipals de l'oposició no existeixen, celebració de junta de Govern, que al meu entendre haurien de quedar posposades fins l'elecció del nou alcalde/ssa. I afegeixo el fet que vagi a treballar un dels imputats del cas Pretòria, no conec cap cas on un imputat, i poso per davant la presumpció d'innocència, torni als lloc dels "fets" amb absoluta naturalitat. Ni tan sols el "Millet" ha tornat al Palau…..

La celebració del Ple Municipal s'està posposant, segons sembla encara no s'ha rebut la renuncia de Bartomeu Muñoz. Em deixen que mostri incredulitat. Aquest cap de setmana, ja portava temps prevista, s'ha fet la Conferencia Municipal del PSC, i ahir l'executiva colomenca….Necessiten més temps???...Els veïns i veïnes no.

Com es va estenent, es un moment per fer una volta de cargol a aquesta democràcia, més participativa, més social, més cultural, més transparent. Qualsevol altra moviment només deixarà incertesa. Senyors i senyores del PSC a Santa Coloma, no han entès res!!



Àngel Pla
Coordinador local d'Esquerra Unida i Alternativa
Regidor Grup Municipal d'ICV-EUiA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada