23 de juny 2007

EUiA ASSISTEIX AL CONGRÉS FUNDACIONAL A BERLÍN DE DIE LINKE


El cap de setmana passat s’ha constituït Die Linke que a partir d’ara agruparà els ja dissolts PDS i WASG. El PDS, Partit del Socialisme Democràtic, membre de L’Esquerra Europea, així com el WASG, escisió de l’SPD, (Partit Socialista d’Alemanya) encapçalada per Oskar Lafontaine, crític amb la gestió de l’anterior govern alemany de Gerard Shroeder, han constituït aquest cap de setmana una nova formació política alemanya a l’esquerra de l’SPD.


Die Linke encapçala a Alemanya l’oposició al govern Merkel a partir de la defensa de l’Estat social alemany i de l’oposició a les reformes de caràcter neoliberal que pretén dur a terme Merkel, especialment pel que fa a drets laborals i a la reforma de les pensions. Die Linke, en català L’Esquerra, s’ha marcat com a objectiu superar la barrera del 10% a les properes eleccions federals previstes per al 2009. Per a aconseguir-ho, compta amb més de 70.000 afiliats/des, amb una bona presència a tot el territori alemany, així com amb la incorporació significativa de persones destacades de l’esquerra, procedents del socialistes i dels Verds.


Aquesta nova força política, que lideraran Lafontaine i Bisky, suposa un pas important a Europa per a l’esquerra plural i la tercera força política europea de l’esquerra transformadora que es constitueix com a aliança entre diverses esquerres, tal com ho va fer IU el 1986 i EUiA el 1998. A més, obre més perspectives a la construcció d’Europa des de l’esquerra transformadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada