08 de juny 2007

LAS ASSEMBLEAS LOCALS D'EUIA I D'ICV DE SANTA COLOMA APOSTEN PER ANAR A L'OPOSICIÓ


Publicat al diari EL PUNT avui divendres dia 8 de Juny


La decisió conjunta es prendrà dimarts que ve


I.M.. Santa Coloma de Gramenet


Les assemblees locals d'ICV i d'EUiA van decidir ahir passar a l'oposició a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


Els afiliats van ratificar la voluntat inicial de la comissió política de les respectives agrupacions, que després dels resultats –deixaven la coalició amb un regidor menys– es plantejaven no formar part del govern municipal. La decisió conjunta, però, es farà pública dimarts que ve, quan es posaran en comú els resultats de les dues assemblees.
+ L'alcaldable d'ICV-EUiA, Loli Gómez, durant un torn de paraula en el ple de maig. Foto: I.M.
Els resultats d'ICV-EUiA en les darreres eleccions municipals han fet que la coalició aposti per passar a l'oposició en el proper mandat. Les assembles d'ICV i d'EUiA, que es van reunir ahir al vespre, van decidir no entrar a formar part del futur govern municipal, tot i la invitació pública del PSC de reeditar el pacte tripartit que hi havia fins ara al consistori. Després de més de tres hores de reunió, els afiliats d'ICV van ratificar la voluntat de la comissió política. La presidenta d'ICV, Loli Gómez, va voler matisar el terme. «No actuarem de la mateixa manera que fa el PP», va dir. «Entenem la política d'oposició d'una altra manera i per això volem que se'ns diferenciï», hi va afegir.
L'opció més votada en l'assemblea d'EUiA també va ser «estar fora de l'equip de govern». El coordinador local de formació, Àngel Pla, també va insistir a fer aquesta distinció. «El nostre objectiu és fer una oposició constructiva», afirma. A més de votar, la reunió d'EUiA va servir per analitzar els resultats i establir estratègies de futur. La decisió final com a coalició d'ICV-EUiA, però, es prendrà dimarts, quan es posin en comú els resultats de les dues assemblees desenvolupades anit.
El fet que la formació ecosocialista no formi part del govern colomenc és sobtat, ja que ha estat present en la majoria d'executius municipals. En la primera etapa, com a força majoritària sota el segell del PSUC i amb Lluís Hernández d'alcalde, i des del 1999 fins ara, sent soci petit de l'equip de govern. Només en dos dels tres mandats governats per Manuela de Madre van estar a l'oposició.
D'altra banda, el PSC ha quedat dilluns amb CiU i ICV-EUiA. L'oferta dels socialistes és mantenir el pacte de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada