07 de juny 2007

EUiA I ALTERNATIVA JOVE-JOVES D’EUiA COMMEMORARAN EL 40 ANIVERSARI DE LA MORT DEL 'CHE' AMB ACTIVITATS A LES UNIVERSITATS I CENTRES CÍVICS


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha explicat les activitats acompanyat per Aleida Guevara, filla del guerriller, i el responsable d’Alternativa Jove, Fran Sánchez


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha explicat avui en roda de premsa el cicle d’activitats que portarà a terme la formació durant aquest any per commemorar la figura del Che 40 anys després del seu assassinat. Flanquejat per la filla del cèlebre guerriller, Aleida Guevara, i el responsable d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Fran Sánchez, Miralles ha avançat que les activitats, sobretot conferències amb especialistes, començaran després de l’estiu i se centraran en la divulgació de la lluita del Che especialment entre la gent jove. “El Che no és només una samarreta, significa valors, compromís, internacionalisme, solidaritat, idees d’esquerres, lluita contra les injustícies. Uns elements vigents, 40 anys després, davant una societat individualista, insolidària i plena de desigualtats.


Per això des d’EUiA assumim aquests valors, com ho estan també en molts caps i molts cors de Catalunya”, segons ha explicat el diputat.En aquest sentit, el responsable de Joves d'EUiA ha assegurat que “portarem la vida del Che a les universitats i els centres cívics de Catalunya a partir del nou curs acadèmic, volem arribar als joves estudiants, i també als joves treballadors”. Sánchez i Miralles han assegurat que hi haurà conferències en aquests espais que tractaran d’explicar la vida i l’obra del guerriller, lligant-los a l’explicació del context actual de l’Amèrica Llatina.

També s’elaborarà una exposició fotogràfica itinerant que es podrà visitar als centres cívics i casals d’arreu de Catalunya. La commemoració del 40 aniversari de la mort del Che impulsada per EUiA es clourà amb una gran festa.Guevara diu que Occident només coneix una realitat manipulada de CubaGuevara, per la seva banda, ha explicat que participarà també en diverses activitats de commemoració que es faran arreu del planeta, i especialment a Bolívia, país on va morir el seu pare.


Sobre altres qüestions de l’actualitat política al seu país, Cuba, Aleida Guevara ha estat contundent. A les preguntes dels periodistes sobre les informacions que posen el seu país en el punt de mira internacional, la metgessa cubana ha sentenciat que “no passarà res quan Fidel mori. No canviarà res. Un sistema socialista no s’aguanta només per una persona, hi ha d’haver una convicció de poble, que a Cuba existeix”. També ha negat que el seu sigui un país sense democràcia assegurant que “és un sistema diferent al que entenen vostès als països capitalistes. No tenim partits electorals, però el poble escull els seus representants. Jo tampoc entenc com a Espanya estan convençuts de tenir una democràcia quan la voluntat del poble –amb la guerra d’Iraq- no es va tenir en compte, i quan resisteix un model feudal que manté un rei com a cap d’estat”.La metgessa cubana, militant del Partit Comunista al seu país, ha valorat també les relacions entre Cuba i Espanya explicant que “el primer que hauria de fer l’estat espanyol perquè Europa canviés el tarannà de les seves relacions amb el nostre país i poder-les diferenciar dels Estats Units és convèncer el conjunt de la Unió Europea per trencar el vot únic. No podrà canviar res quan tots els estats europeus es veuen obligats a votar el bloqueig a Cuba imposat pels Estats Unit, tenint en compte que la UE no dóna llibertat d’acció als seus països en aquest tipus de qüestions”.

La filla del Che, finalment, ha assegurat que les societats dels països capitalistes només reben de Cuba “una realitat manipulada a través d’informacions no fidedignes, no fiables, i no contrastades”. Tot i que ha agraït la tasca d’alguns periodistes europeus per trencar el que ha anomenat ‘bloqueig informatiu’, ha acusat gran part dels mitjans de comunicació del primer món per fer ‘seguidisme informatiu’ a les grans agències internacionals de premsa controlades pels Estats Units i els interessos econòmics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada