31 de maig 2010

Comunicat d'Esquerra Unida i Alternativa davant l'atac per part de l'exèrcit israelià contra els membres de la flota d'ajut humanitari



Comunicat d'Esquerra Unida i Alternativa davant l'atac, per part de l'exèrcit israelià, contra els membres de la flota d'ajut humanitari

 

Condemnem les greus violacions del Dret internacional, dels drets humans i del Dret internacional humanitari que han comportat l'assassinat de més d'una desena d'internacionals solidaris  i desenes de persones ferides.

 

Ens solidaritzem, igualment amb el poble palestí i la seva lluita per la llibertat i seu dret a l'autodeterminació vers el bloqueig i la vulneració dels drets humans que pateix per part de l'exèrcit sionista i l'estat d'Israel.

 

Exigim l'aclariment dels fets succeïts amb aquest episodi d'abordatge i de violència gratuïta comès en aigües internacionals -o dins de l'espai marí palestí, controlat per Israel-  dut per la força armada israeliana contra la població civil internacional que anava en la flota d'ajut humanitari, intentant trencar el setge que pateix Gaza.


Cal un clar pronunciament i actuacions de les diferents administracions de les autoritats polítiques de Catalunya, de l'Estat espanyol i a nivell internacional contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes vers la cooperació internacional humanitària  i el Dret internacional i exigència de responsabilitats a l'administració israeliana.

 

Donem suport a les diverses mobilitzacions de denúncia i exigència de responsabilitats que des de la Comunitat Palestina i les organitzacions de solidaritat s'organitzin en el territori.

 

Permanent d'Esquerra Unida i Alternativa

Barcelona, 31 de maig de 2010

 

 

Concentracions

 

31 de maig, a les 19h

 

Barcelona   - davant la Cambra de Comerç Catalunya - Israel
Travessera de Gràcia, 21 de Barcelona

 

Girona  - Plaça del Vi

 

 

Àngels Tomás i Gonzalo

Àrea Solidaritat i Pau, Fòrums Social Mundial i Europeu,

Moviments Alternatius

Esquerra Unida i Alternativa - EUiA

www.euia.cat

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada