19 de maig 2010

DAVANT DE L’AIXECAMENT DEL SECRET DE SUMARI DEL CAS PRETÓRIA

DAVANT DE L'AIXECAMENT DEL SECRET DE SUMARI DEL CAS PRETÓRIA
Han passat gairebé 7 mesos arran l'esclat del Cas Pretòria, una de les arrels profundes del mateix esta situat a la ciutat de Santa Coloma.
Avui surt publicat en alguns mitjans de Internet que s'aixeca el secret de sumari. Esperem que aquest fet ajudi a clarificar moltes interrogants i foscors que resten.
Però des d'EUiA de Santa Coloma volem precisar i denunciar alguns fets:
·         Hores d'ara continuen treballant a l'Ajuntament de Santa Coloma alguns dels imputats, i en algun cas en responsabilitats importants en temes Urbanístics. Considerem necessari e imprescindible fins que no es realitzin els tràmits judicials que siguin apartats d'aquestes funcions.
·         Demanem transparència en la gestió de Gramepark, encara no s'ha donat informació a la ciutadania i als grups de la oposició al voltant de projectes "conflictius" (Pirineus, Olimpo, Afectats dels Fondo), no s'han donat explicacions per les desviacions en els projectes (Olimpo un 20%), ni tampoc sobre la situació financera de l'empresa. Podem dir que es segueixen ocultant informacions, més doncs el Consell d'Administració s'ha dissolt.
·         L'empresa Gramepark ha sofert un cas evident de "mala gestió" , una sospita de desviació de fons públics i possible d'apropiació indeguda dels mateixos. Sol.licitem l'acomiadament de l'Ajuntament de l'ex-Gerent que encara treballa al mateix.
·         El cas Pretòria suposa un abans i un després en una forma de fer-hi política, d'un model de ciutat basat en la construcció que a més és una de les bases de la crisi econòmica de l'Estat..
·         Les operacions realitzades pel Govern Municipal obeïen al programa del PSC de Santa Coloma, cal que aquest partit doni més explicacions als ciutadans/es del que ha fet fins ara.
·         En aquest context, cal posar sobre la taula, les falsedats documentals i d'informes (p.exemple valoracions projecte Cubics), errors politics (Ple Municipal) i responsabilitats politiques i de gestió (Govern Municipal)
·         EUiA creiem que només des de l'esquerra, des de la Participació Ciutadana, des del control ciutadà es pot capgirar una situació que hipoteca i que ha deixat un llegat (cubics, deutes, mala imatge, corrupció..) que una ciutat humil de base treballadora no és mereix
·         Sol·licitem la convocatòria del Consell General de Ciutat, fa més d'any i mig que no es reuneix en contra del reglament de Participació.
·         El cas Pretòria es un fet, i no es pot passar pagina, ni deixar-lo de banda fins que no s'arribi el fons de les responsabilitats i de les conseqüències sobre el Pressupost Municipal
Comissió local d'Esquerra Unida i Alternativa
Santa Coloma de Gramenet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada