26 de maig 2010

Imputats del 'cas Pretòria' encara treballen al consistori EUiA critica la decisió de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Imputats del 'cas Pretòria' encara treballen al consistori EUiA critica la decisió de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet


L. DEL POZO/A. M. VIDAL
L'octubre passat, el jutge Baltasar Garzón va sacsejar la vida política colomenca en ordenar la detenció de l'alcalde, Bartomeu Muñoz (PSC), i imputar diversos funcionaris i homes de confiança del batlle, com l'arquitecte Luis Falcón o el director gerent del Àrea de Serveis Municipals, Pascual Vela. Però set mesos més tard, tant l'un com l'altre conserven la feina i el sou.


El grup municipal d'EUiA a Santa Coloma de Gramenet ha fet públic un comunicat en què critica que "a hores d'ara alguns dels imputats continuïn treballant" al consistori i es demana que se'ls aparti de les seves funcions "fins que no es realitzin els tràmits judicials" necessaris. A més, es fa un incís especial en el cas de Falcón, qui segueix exercint en l'àrea d'urbanisme.


"S'haurien hagut de prendre mesures", diu el regidor d'EUiA, Àngel Pla, "és un insult per als ciutadans de Santa Coloma de Gramenet que els imputats no estiguin suspesos de treball i sou".


El cert és que, després que Garzón ordenés les detencions i els focus es posessin sobre el consistori colomenc, la substituta de Muñoz al davant de l'ajuntament, l'alcaldessa Núria Parlon (PSC), va prendre la determinació de reubicar els imputats: Vela va deixar la gerència per tornar a l'àrea d'Educació, i Falcón va esdevenir un arquitecte sense responsabilitats de gestió.


No n'hi ha prou
No obstant això, per EUiA el gest de l'alcaldessa no és suficient. Pla afirma que, si aquests homes van actuar en benefici personal i contra la seva empresa, que en aquest cas és l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, "el normal no és que segueixin al consistori sinó que siguin suspesos de feina i sou" fins al moment que hi hagi una sentència ferma.


Però de moment, la voluntat de l'ajuntament no és la d'expulsar els relacionats amb el cas Pretòria, al contrari. Així ho demostra el fet que dilluns que ve es decidirà en el ple municipal una reestructuració de l'organigrama municipal en què es fixaran les noves destinacions dels imputats i d'altres funcionaris, segons han explicat a Públic fonts municipals.


D'aquesta manera, Vela quedarà adscrit a l'àrea de Serveis a la Persona i Falcón serà coordinador tècnic de projectes del Gabinet d'Acció Territorial.


En total, seran una quinzena de persones les que canviaran de cadira i de lloc de treball. L'objectiu del consistori sembla que és que els imputats pel jutge Garzón abandonin la seva destinació actual i trobin el seu lloc. Un lloc que, malgrat les crítiques, continua estant dins l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada