25 de maig 2010

SOBRE LA “CELEBRACIÓ DE L’ANY EUROPEU CONTRA L’EXCLUSIÓ SOCIAL” A SANTA COLOMA DE GRAMENET

SOBRE LA "CELEBRACIÓ DE L'ANY EUROPEU CONTRA L'EXCLUSIÓ SOCIAL" A SANTA COLOMA DE GRAMENET

Partidisme, electoralisme i frivolitat, només es pot qualificar amb aquest adjectius els actes que impulsa el Govern Municipal  del PSC per l'any Europeu de lluita contra l'exclusió Social.

Es partidista i electoralista que les principals ponents siguin parlamentaries europees i del Congrés pertanyents al s Grups Socialista, Maria Badia i Esperança Esteve. Es d'una frivolitat que ratlla el MENYSPREU, tot un seguit d'altres activitats que res tenen a veure amb la situació de pobresa i marginalitat que viuen moltes famílies de la ciutat, on segons l'Observatori de l'Atur del Barcelonès, Santa Coloma augmenta un 26% entre Març'09-Març'10, molt per sobre de la mitja de la comarca, 23%, de Catalunya, 21% o d'Espanya , 15%, es tracta d'un atur de llarga durada i de persones de més de 45 anys.

Es una frivolitat, doncs els recursos del Banc d'Aliments son minsos,  sense cap esforç per part de l'Ajuntament per dotar-los, doncs segons paraules dels Responsables de Serveis Socials, "dona mala imatge". Es una frivolitat la manca d'interès en dotar a la ciutat de Recursos imprescindibles en aquest temps de crisi econòmica, un Alberg d'Acollida, un menjador social, un CAS, com el que estava previst a l'Hospital de l'Esperit Sant.

Es frívol, que una de les participants hagi estat la ponent de la nova llei d'estrangeria, Esperança Esteve, que ha estat una modificació que no només no ha derogat les part més dures de la llei d'Estrangeria del PP, sinó que ha endurit certs aspectes, com increment de 40 a 60 dies de permanència als CIES per una falta administrativa, l'ampliació de 2 a 5 anys del reagrupament familiar o la persecució de les mesures de solidaritat que facin entitats o ciutadans/es.

Mentre la resposta per la lluita contra l'exclusió social, es la "caritat", es un Fons Social, que no atorga més recursos humans , d'equipaments i d'instruments perquè els saturadíssims Serveis Socials d'Atenció Primària puguin treballar, o per complementar les beques de menjador com fan d'altres localitats, com l'Hospitalet. 

ÀNGEL PLA

COORDINADOR LOCAL D'EUiA

REGIDOR D'ICV-EUiA

EX-REGIDOR DE SERVEIS SOCIALS 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada